DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4821
Назва: ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ НОВІТНІХ ДОСЯГНЕНЬ ГЕНЕТИКИ ОКРАСІВ ШЕРСТІ СОБАК ДЛЯ СЕЛЕКЦІЇ ПОРОДИ ЦВЕРГШНАУЦЕР
Автори: Ефендієва В. В., Ніколенко І. В.
Теми: генетика окрасу, цвергшнауцер, окрасоутворюючи локуси, ДНК-тест
Дата публікації: 2024
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК: 636.7.082.2 Ефендієва В. В., Ніколенко І. В. Перспективи використання новітніх досягнень генетики окрасів шерсті собак для селекції породи цвергшнауцер. Сучасні виклики та шляхи покращення технології виробництва продукції тваринництва: мат-ли III Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м.Одеса, 06 – 07 червня 2024 р.) / ОДАУ. Одеса, 2024. С. 55-60.
Короткий огляд (реферат): Стрімкий технологічний розвиток, на початку ХХІ століття, стимулював генетику до нових досліджень, зокрема вивчення генома собаки, а впровадження інноваційних методів дало змогу генетиці зробити вагомі відкриття в цьому напрямку. Одночасно розробка та впровадження генетичних тестів, що базуються на інноваційних програмах, для визначення конкретних алелей, відповідальних за окрас, надало заводчикам додатковий важливий інструмент для селекції. Основні досягнення в генетиці окрасу шерстного покриву собак і їх подальший вплив на селекцію породи цвергшнауцер.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4821
Розташовується у зібраннях:Ніколенко Ігор Володимирович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ніколенко І. .pdf1,16 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.