DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4709
Назва: ЯКІСТЬ ОБНІЖЖЯ БДЖОЛИНОГО ТА ПРОПОЛІСУ ЗА ОРГАНОЛЕПТИЧНИМИ ТА ФІЗИКО-ХІМІЧНИМИ КРИТЕРІЯМИ
Інші назви: THE QUALITY OF OF POLLEN LOAD AND PROPOLIS ACCORDING TO ORGANOLEPTIC AND PHYSICO-CHEMICAL CRITERIA
Автори: Скрипка Г., Найдіч О., Тімченко О., Данкевич Н., Бондаренко О.
Skrypka Н., Naidich O., Dankevych N., Timchenko O., Bondarenko O.
Теми: ветеринарно-санітарне інспектування, обніжжя бджолине, прополіс, показники якості.
veterinary and sanitary inspection, pollen load, propolis, quality indicators
Дата публікації: 2024
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК: 636.09:614.31:638.124.4 Скрипка Г., Найдіч О., Тімченко О., Данкевич Н., Бондаренко О. Якість обніжжя бджолиного та прополісу за органолептичними та фізико-хімічними критеріями. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. 2024, Issue 111. С. 40-46.
Короткий огляд (реферат): Досліджено органолептичні та фізико-хімічні показники якості обніжжя бджолиного і прополісу, які реалізуються на ринках міста Одеси. Встановлено, що всі зразки вказаних апіпродуктів за органолептичними показниками відповідають вимогам чинних стандартів. Згідно результатів фізико-хімічних досліджень обніжжя бджолиного, встановлено, що 37,5% зразків мали незадовільні результати за концентрацією водневих іонів (рН) у 2% водному розчині. Відповідно отриманих даних щодо вологості обніжжя встановлено, що 1,2% зразків мали перевищення за цим показником. Механічні домішки у дослідному обніжжі не були виявлені. Такі фізико-хімічні показники прополісу, як масова частка механічних домішок, щільність, масова частка воску та йодне число відповідали встановленим критеріям якості.
Опис: The organoleptic and physicochemical indicators of the quality of pollen load and propolis, which are sold in the markets of the city of Odessa, were studied. It was established that all samples of the indicated apiproducts meet the requirements of current standards according to organoleptic indicators. According to the results of physical and chemical studies of pollen load, it was established that 37.5% of the samples had unsatisfactory results for the concentration of hydrogen ions (pH) in a 2% aqueous solution. According to the obtained data on the moisture content of the meat, it was established that 1.2% of the samples exceeded this indicator. Mechanical impurities were not detected in the experimental sample. Such physico-chemical indicators of propolis as mass fraction of mechanical impurities, density, mass fraction of wax and iodine value corresponded to the established quality criteria.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4709
Розташовується у зібраннях:Скрипка Галина Андріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
559-Текст статті-1466-1-10-20240731.pdf354,23 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.