DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4597
Назва: ГЕНЕТИКО-МАТЕМАТИЧНИЙ АНАЛІЗ ВМІСТУ ЖИРУ В МОЛОЦІ КОРІВ І ВИХОДУ МОЛОЧНОГО ЖИРУ ЗА СТРУКТУРОЮ СТАДА ЧОРНО-РЯБОЇ ПОРОДИ
Інші назви: HERITABILITY OF FORTIFIED MILK YIELD OF COWS DEPENDING ON ORIGIN OF GROUPS IN THE STRUCTURE AMONG HERD OF BLACK-AND-WHITE BREED
Автори: Маменко О. М., Ємець З. В.
Mamenko A.M., Yemets Z.V.
Теми: «генетична група», фактори, молоко, чорно-ряба порода
«genetic group», factors, milk, Black-and-Motley breed
Дата публікації: 2016
Видавництво: Фактори експериментальної еволюції організмів
Бібліографічний опис: УДК 636.237.21.082.2:637.12.043 Маменко О. М., Ємець З. В. Генетико-математичний аналіз вмісту жиру в молоці корів і виходу молочного жиру за структурою стада чорно-рябої породи. Фактори експериментальної еволюції організмів. 2016. Т.18. С.117-120.
Короткий огляд (реферат): Розробка та впровадження сучасних селекційно-генетичних методів вдосконалення тварин різних порід є актуальним для підвищення продуктивності корів та поліпшення якості молока, адже відомо, що з наростанням кровності голштинської породи жирномолочність молока корів значно зменшується. Дослідження були виконані на матеріалах племінного обліку в агропідприємствах Харківської області, а також у дослідних господарствах Інституту тваринництва НААН України, на коровах різних генетичних груп, створених на основі чорно-рябої породи.
Опис: The «genetic group» was used as one of the genetic factors and as a result the genetic and mathematical analysis of fat content in cow’s milk and the output of milk fat depending on the origin of genetic groups in the structure of blackand- white breed on the farms, mainly in Kharkiv region has been carried out. Methods. The hybrids /mongrels/ produced by the scheme of back crossing (BM3/4+H1/4) were characterized by the highest variability by the content of fat in cow’s milk and the lowest level was in the hybrids produced by the scheme – BM1/2+HO1/4+HO1/4 (ơ = 0.177%). Results. Among the hybrids on the basis of the Black-and-Motley breed the cows of the genotype BM1/2+H1/4+HO1/4 (ơ = 59.4224 kg) were characterized by the highest output of milk fat, the lowest value was in the hybrids BM1/4+H3/4 (ơ = 44.97 kg).Thus, in the latter group the above productive parameter is the most constant at the lowest mean content of milk fat. The degree of the effect of the genetic group on the content of fat in cow’s milk was η2 = 0,003. The degree of the effect of the genetic group on the output of milk fat was η2 = 0,031.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4597
Розташовується у зібраннях:Ємець Зоя Василівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Генет-матем ан чорноряба_2016_18_26.pdf306,05 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.