DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4597
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМаменко О. М., Ємець З. В.-
dc.contributor.authorMamenko A.M., Yemets Z.V.-
dc.date.accessioned2024-05-27T12:36:02Z-
dc.date.available2024-05-27T12:36:02Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationУДК 636.237.21.082.2:637.12.043 Маменко О. М., Ємець З. В. Генетико-математичний аналіз вмісту жиру в молоці корів і виходу молочного жиру за структурою стада чорно-рябої породи. Фактори експериментальної еволюції організмів. 2016. Т.18. С.117-120.uk_UA
dc.identifier.urihttp://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4597-
dc.descriptionThe «genetic group» was used as one of the genetic factors and as a result the genetic and mathematical analysis of fat content in cow’s milk and the output of milk fat depending on the origin of genetic groups in the structure of blackand- white breed on the farms, mainly in Kharkiv region has been carried out. Methods. The hybrids /mongrels/ produced by the scheme of back crossing (BM3/4+H1/4) were characterized by the highest variability by the content of fat in cow’s milk and the lowest level was in the hybrids produced by the scheme – BM1/2+HO1/4+HO1/4 (ơ = 0.177%). Results. Among the hybrids on the basis of the Black-and-Motley breed the cows of the genotype BM1/2+H1/4+HO1/4 (ơ = 59.4224 kg) were characterized by the highest output of milk fat, the lowest value was in the hybrids BM1/4+H3/4 (ơ = 44.97 kg).Thus, in the latter group the above productive parameter is the most constant at the lowest mean content of milk fat. The degree of the effect of the genetic group on the content of fat in cow’s milk was η2 = 0,003. The degree of the effect of the genetic group on the output of milk fat was η2 = 0,031.uk_UA
dc.description.abstractРозробка та впровадження сучасних селекційно-генетичних методів вдосконалення тварин різних порід є актуальним для підвищення продуктивності корів та поліпшення якості молока, адже відомо, що з наростанням кровності голштинської породи жирномолочність молока корів значно зменшується. Дослідження були виконані на матеріалах племінного обліку в агропідприємствах Харківської області, а також у дослідних господарствах Інституту тваринництва НААН України, на коровах різних генетичних груп, створених на основі чорно-рябої породи.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherФактори експериментальної еволюції організмівuk_UA
dc.subject«генетична група», фактори, молоко, чорно-ряба породаuk_UA
dc.subject«genetic group», factors, milk, Black-and-Motley breeduk_UA
dc.titleГЕНЕТИКО-МАТЕМАТИЧНИЙ АНАЛІЗ ВМІСТУ ЖИРУ В МОЛОЦІ КОРІВ І ВИХОДУ МОЛОЧНОГО ЖИРУ ЗА СТРУКТУРОЮ СТАДА ЧОРНО-РЯБОЇ ПОРОДИuk_UA
dc.title.alternativeHERITABILITY OF FORTIFIED MILK YIELD OF COWS DEPENDING ON ORIGIN OF GROUPS IN THE STRUCTURE AMONG HERD OF BLACK-AND-WHITE BREEDuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Ємець Зоя Василівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Генет-матем ан чорноряба_2016_18_26.pdf306,05 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.