Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4438
Назва: | ДОСЛІДЖЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО ПОРОГУ ШКІДЛИВОСТІ (ЕПШ) НАЙБІЛЬШ НЕБЕЗПЕЧНОГО ШКІДНИКА ВИНОГРАДНИХ НАСАДЖЕНЬ - СКОСАРЯ КРИМСЬКОГО (OTIORRHYNCHUS ASPHALTINUS GERM.) В УМОВАХ ГОСПОДАРСТВ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ |
Автори: | Бондар Л. П., Петрусевич Л. В. |
Теми: | виноградні насадження, скосарь кримський, чисельність, шкідники винограду, шкідливість, столові та технічні сорти, урожайність |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Одеський державний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | УДК: 595.7.-152.6 Бондар Л. П., Петрусевич Л. В. Дослідження економічного порогу шкідливості (ЕПШ) найбільш небезпечного шкідника виноградних насаджень - скосаря кримського (Otiorrhynchus asphaltinus germ.) в умовах господарств Одеської області. Аграрна наука: стан та перспективи розвитку: зб. мат-лів ІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (28-29 листопада 2023 р.). Одеса: ОДАУ, 2023. С. 251-253. |
Короткий огляд (реферат): | Досліджено шкідливість брунькового шкідника скосаря кримського на базі виноградарського господарства Прат Украгро Одеської області на столових і технічних сортах винограду. Встановлено, що в середньому урожайність столових сортів з непошкоджених рослин була 6,28 кг/куща, при цьому середня урожайність з пошкоджених рослин - 4,84 кг/куща. Виявлено, що при при середній чисельності шкідника 1,2 шт./кущ втрата врожаю становила 1,01 кг/кущ (від однієї особини). В дослідженні технічних сортів було встановлено, що урожайність з непошкоджених рослин сягала 4,84 кг/куща, середня урожайність з пошкоджених рослин - 3,66 кг/куща, при чисельності шкідника 1,2 шт./кущ. Вагова втрата врожаю від однієї особини склала 0,95 кг/кущ. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4438 |
Розташовується у зібраннях: | Бондар Людмила Пилипівна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Бондар Л..pdf | 516,68 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.