DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4368
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСкрипка Г., Найдіч О., Тімченко О., Данкевич Н.-
dc.contributor.authorSkrypka G., Naidich O., Timchenko O., Dankevych N.-
dc.date.accessioned2024-03-28T13:39:15Z-
dc.date.available2024-03-28T13:39:15Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationУДК: 636.09:614.31:638.135/.138 Скрипка Г., Найдіч О., Тімченко О., Данкевич Н. Токсикологічні і мікробіологічні критерії безпечності обніжжя бджолиного та прополісу. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. ODAU, 2023. Issue 109. Р. 95-102.uk_UA
dc.identifier.uriDOI 10.37000/abbsl.2023.109.15-
dc.identifier.urihttp://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4368-
dc.descriptionThe toxicological (cadmium and lead content) and microbiological parameters of pollen load and propolis, which were selected in the private beekeeping farms of the Odessa, were studied. It was established that all samples of the indicated products meet the requirements of regulatory documents in terms of heavy metal content. According to the results of microbiological studies of pollen load, it was found that 15% of the samples had unsatisfactory results according to QMAFAnM, 7,5% - according to the content of mold fungi, 10% - according to the content of microscopic yeasts, 10 % of this product was found to have coli bacteria. Microbiological indicators of propolis meet the established criteria.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено токсикологічні (вміст кадмію та свинцю) і мікробіологічні показники в обніжжі і прополісі відібраних з приватних пасічничих господарств Одеси. Встановлено, що всі зразки вказаних апіпродуктів за вмістом важких металів відповідають вимогам нормативних документів. Згідно результатів мікробіологічних досліджень обніжжя бджолиного, встановлено, що 15% зразків мали незадовільні результати за КМАФАнМ, 7,5% - за вмістом пліснявих грибів, 10% - за вмістом мікроскопічних дріжджів, у 10% даного апіпродукту було виявлено БГКП. Мікробіологічні показники прополісу відповідають встановленим критеріям.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherОдеський державний аграрний університетuk_UA
dc.subjectветеринарно-санітарне інспектування, обніжжя бджолине, прополіс, показники безпечностіuk_UA
dc.subjectveterinary and sanitary inspection, pollen load, propolis, safety indicatorsuk_UA
dc.titleТОКСИКОЛОГІЧНІ І МІКРОБІОЛОГІЧНІ КРИТЕРІЇ БЕЗПЕЧНОСТІ ОБНІЖЖЯ БДЖОЛИНОГО ТА ПРОПОЛІСУuk_UA
dc.title.alternativeToxicological and microbiological criteria for the safety of pollen load and propolisuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Скрипка Галина Андріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
17.pdf453,1 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.