DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4362
Назва: EVALUATION OF THIAMINE AND RIBOFLAVIN CONTENT IN FEED AND BVD
Інші назви: ОЦІНКА ВМІСТУ ТІАМІНУ ТА РИБОФЛАВІНУ В КОМБІКОРМАХ ТА БВД
Автори: Dudarev I., Uminsky S., Moskalyuk А., Zhitkov S.
Дударев І., Уминський С., Москалюк А., Житков С.
Теми: thiamine, riboflavin combined feed, BVD, methods, analysis, substance
тіамін, рибофлавін комбікорм, БВД, методи, аналіз, речовина
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: UDC 636.085.55.4 Dudarev I., Uminsky S., Moskalyuk А., Zhitkov S. Evaluation of thiamine and riboflavin content in feed and BVD. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. ODAU, 2023. Issue 109. Р. 51-54.
Короткий огляд (реферат): The need for the content of vitamins in compound feed are decisive elements that significantly affect the development of the animal's body, their metabolism, reproduction and general condition. Taking into account the nature of vitamins and depending on the ability to dissolve, vitamins are divided into main groups, these are those that dissolve in fats (A, D, etc.), and those that dissolve in water, group B. Adding vitamins to compound feed during fattening animals is difficult to overestimate, because the body, with the exception of vitamins D and B1, does not have the ability to synthesize them, and the lack of vitamins is the cause of various complications and disorders of physiological indicators of animals. Cereal plants are the supplier of almost all representatives of B vitamins (except B12). The content of group B vitamins in cereal crops, which are widely used in feed production, depends on such factors as genotype, methods of processing before the production of compound feed, storage conditions, and others. The quantitative determination of vitamins and the use of modern methods for the formation of a balance of vitamins in compound feed and BVD is an urgent task of manufacturers engaged in the production of compound feed for animals and poultry.
Опис: Необхідність вмісту вітамінів в комбікормах є вирішальними елементами які суттєво впливають на розвиток організму тварин, їх метаболізм, репродукцію та загальний стан. Враховуючи природу вітамінів та залежно від здатності розчинятися, вітаміни поділяють на основні групи, це такі , що розчиняються у жирах (A, D,та ін.), та такі, що розчиняються у воді, група В. Додавання вітамінів у комбікорми під час відгодівлі тварин важко переоцінити, тому, що організм, за виключенням вітамінів D та B1, не має здатності здійснювати їх синтез, а нестача вітамінів є причиною різних ускладнень та розладу фізіологічних показників тварин. Постачальником майже всіх представників вітамінів з групи В (за виключенням В12), є злакові рослини. Вміст вітамінів групи В у злакових культурах, які масово використовуються у виробництві кормів, залежить від таких чинників як генотип, способів обробітку перед виготовленням комбікормів, режимів зберігання, та інших. Кількісне визначення вітамінів та використання сучасних методів для утворення балансу вітамінів у комбікормах та БВД є актуальною задачею виробників зайнятих в області виготовлення комбікормів для тварин та птиці.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): DOI 10.37000/abbsl.2023.109.08
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4362
Розташовується у зібраннях:Дударев Ігор Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
10.pdf365,23 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.