DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4362
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorDudarev I., Uminsky S., Moskalyuk А., Zhitkov S.-
dc.contributor.authorДударев І., Уминський С., Москалюк А., Житков С.-
dc.date.accessioned2024-03-28T13:13:48Z-
dc.date.available2024-03-28T13:13:48Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationUDC 636.085.55.4 Dudarev I., Uminsky S., Moskalyuk А., Zhitkov S. Evaluation of thiamine and riboflavin content in feed and BVD. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. ODAU, 2023. Issue 109. Р. 51-54.uk_UA
dc.identifier.uriDOI 10.37000/abbsl.2023.109.08-
dc.identifier.urihttp://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4362-
dc.descriptionНеобхідність вмісту вітамінів в комбікормах є вирішальними елементами які суттєво впливають на розвиток організму тварин, їх метаболізм, репродукцію та загальний стан. Враховуючи природу вітамінів та залежно від здатності розчинятися, вітаміни поділяють на основні групи, це такі , що розчиняються у жирах (A, D,та ін.), та такі, що розчиняються у воді, група В. Додавання вітамінів у комбікорми під час відгодівлі тварин важко переоцінити, тому, що організм, за виключенням вітамінів D та B1, не має здатності здійснювати їх синтез, а нестача вітамінів є причиною різних ускладнень та розладу фізіологічних показників тварин. Постачальником майже всіх представників вітамінів з групи В (за виключенням В12), є злакові рослини. Вміст вітамінів групи В у злакових культурах, які масово використовуються у виробництві кормів, залежить від таких чинників як генотип, способів обробітку перед виготовленням комбікормів, режимів зберігання, та інших. Кількісне визначення вітамінів та використання сучасних методів для утворення балансу вітамінів у комбікормах та БВД є актуальною задачею виробників зайнятих в області виготовлення комбікормів для тварин та птиці.uk_UA
dc.description.abstractThe need for the content of vitamins in compound feed are decisive elements that significantly affect the development of the animal's body, their metabolism, reproduction and general condition. Taking into account the nature of vitamins and depending on the ability to dissolve, vitamins are divided into main groups, these are those that dissolve in fats (A, D, etc.), and those that dissolve in water, group B. Adding vitamins to compound feed during fattening animals is difficult to overestimate, because the body, with the exception of vitamins D and B1, does not have the ability to synthesize them, and the lack of vitamins is the cause of various complications and disorders of physiological indicators of animals. Cereal plants are the supplier of almost all representatives of B vitamins (except B12). The content of group B vitamins in cereal crops, which are widely used in feed production, depends on such factors as genotype, methods of processing before the production of compound feed, storage conditions, and others. The quantitative determination of vitamins and the use of modern methods for the formation of a balance of vitamins in compound feed and BVD is an urgent task of manufacturers engaged in the production of compound feed for animals and poultry.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherОдеський державний аграрний університетuk_UA
dc.subjectthiamine, riboflavin combined feed, BVD, methods, analysis, substanceuk_UA
dc.subjectтіамін, рибофлавін комбікорм, БВД, методи, аналіз, речовинаuk_UA
dc.titleEVALUATION OF THIAMINE AND RIBOFLAVIN CONTENT IN FEED AND BVDuk_UA
dc.title.alternativeОЦІНКА ВМІСТУ ТІАМІНУ ТА РИБОФЛАВІНУ В КОМБІКОРМАХ ТА БВДuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Дударев Ігор Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
10.pdf365,23 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.