Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/423
Title: | КОМПЛЕКСНА ПЕРЕРОБКА ЯБЛУК В ПРОДУКЦІЮ РАДІОПРОТЕКТОРНОЇ ДІЇ |
Other Titles: | КОМПЛЕКСНАЯ ПЕРЕРАБОТКА ЯБЛОК В ПРОДУКЦИЮ РАДИОПРОТЕКТОРНОГО ДЕЙСТВИЯ COMPLEX PROCESSING OF APPLES IN THE PRODUCTS OF RADIOPROTECTION ACTION |
Authors: | Москалюк, І. В. Москалюк, И. В. Moskaliuk, I. |
Keywords: | пектин, тепловий процес, гідроліз, радіонукліди пектин, тепловой процесс, гидролиз, радионуклиды pectin, thermal process, hydrolysis, radionuclides |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | Аграрний вісник Причорномор'я: збірник наукових праць, №63, 2013 |
Citation: | УДК 634.11.001.73, ББК Л911/919, ОГАУ, ОДАУ Москалюк, І. В. Комплексна переробка яблук в продукцію радіопротекторної дії [Текст] / І. В. Москалюк // Аграрний вісник Причорномор`я : зб. наук. праць / ред. кол. В.П. Чучуй, А.М. Євдокимова, О.В. Мальцев та ін. - Одеса, 2013. - : Технічні науки, Вип.67. - С.182-186. |
Abstract: | Отримано новий спосіб комплексної переробки яблук, який вміщує лужний
гідроліз полісахаридів. Гідроліз проводять в лужному середовищі при рН 8-12
протягом 1-100 хвилин при кімнатній температурі з наступною
нейтралізацією пектинового екстракту до рН середовища 4,0 –7,0. Получен новый способ комплексной переработки яблок, который основан на щелочном гидролизе полисахаридов. Гидролиз проводят в щелочной среде при рН 8-12 в течение 1 - 100 минут при комнатной температуре с последующей нейтрализацией пектинового экстракта до рН среды 4,0-7,0. The new method of the complex processing of apples is got, which is based on the alkaline hydrolysis of polysugars. Hydrolysis is carried out in alkaline environment at pH 8-12 dousing 1 - 100 minutes at indoor temperature with the following neutralization of the pectin extract to pH of the environment 4,0-7,0. |
Description: | The new method of the complex processing of apples is got, which is based on the alkaline hydrolysis of polysugars. Hydrolysis is carried out in alkaline environment at pH 8-12 dousing 1 - 100 minutes at indoor temperature with the following neutralization of the pectin extract to pH of the environment 4,0-7,0. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/423 |
Appears in Collections: | Москалюк Інна Вікторівна |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.