DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4170
Назва: ДИНАМІКА ВІДНОСНИХ ПОКАЗНИКІВ КЛІТИННОЇ ЛАНКИ ІМУНІТЕТУ У ЦУЦЕНЯТ ЗА ВВЕДЕННЯ БІОЛОГІЧНОГО ПОДРАЗНИКА
Автори: Федькалова Т., Брошков М.
Теми: динаміка відносних показників, клітинна ланка імунітету, цуценята, біологічний подразник
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.7.09:612.017 Федькалова Т., Брошков М. Динаміка відносних показників клітинної ланки імунітету у цуценят за введення біологічного подразника. Актуальні аспекти розвитку ветеринарної медицини в умовах євроінтеграції : мат-ли Міжнар. наук.-практ. конф. Одеса, 2023. С. 104-106.
Короткий огляд (реферат): Кінцевою метою вакцинації проти інфекційних захворювань є розвиток довготривалої ефективної імунологічної відповіді пам’яті, що складається з антигенспецифічної пам’яті Т-клітин (клітинний імунітет) і В-клітин (гуморальний імунітет). Отже, вивчення імунофізіологічних показників у цуценят в критичні періоди розвитку, зокрема за введення біологічного подразника, є актуальним напрямком сучасних дослідників. Метою досліджень було визначення в крові цуценят відносної кількості нейтрофілів, лімфоцитів та їх Т- та В- популяцій в динаміці за різної кратності введення біологічного подразника.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4170
Розташовується у зібраннях:*НАУКОВІ ПРАЦІ АСПІРАНТІВ*

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Федькалова, Брошков.pdf526,17 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.