DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4065
Title: ПОШИРЕННЯ, ДІАГНОСТИКА, КЛІНІЧНИЙ ПРОЯВ ТА ЛІКУВАННЯ ТОКСОПЛАЗМОЗУ У СОБАК І КОТІВ В УМОВАХ ОДЕСЬКОГО РЕГІОНУ
Other Titles: Spread, diagnosis, clinical manifestation and treatment of toxoplasmosis in dogs and cats in the Odesa region
Authors: Кустуров В. Б.
Kusturov V.B.
Keywords: токсоплазмоз, Toxoplasma gondii, поширення, методи діагностики, заходи боротьби, собаки, коти, креатинін, епізоотична ситуація, АлАТ, АсАТ, велика рогата худоба, вівці, «Трифузол»
toxoplasmosis, Toxoplasma gondii, distribution, diagnostic methods, control measures, dogs, cats, creatinine, epizootic situation, ALT, AST, cattle, sheep, "Trifuzol"
Issue Date: 2023
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 636.7/.8.09:616.993.19(477.74)(043.5) Кустуров В. Б. Поширення, діагностика, клінічний прояв та лікування токсоплазмозу собак і котів в умовах Одеського регіону: дис. на здоб. наук. ступ. д-ра філософії за спец. 211 - Ветеринарна медицина / ОДАУ. Одеса, 2023. 198 с.
Abstract: За результатами досліджень отримано нові дані щодо поширення Toxoplasma gondii в Україні і, зокрема, в Одеському регіоні. Виявлені специфічні імуноглобуліни G у сироватці крові продуктивних тварин, безпритульних котів та собак. Запропоновано схему профілактики токсоплазмозу у котів, яка включає необхідні заходи, що направлені на поступове зменшення поширення збудника в навколишньому середовищі та відповідно зниження антигенного навантаження на організм людини і тварин. Також, для лікарів ветеринарних клінік запропоновано протокол лікування токсоплазмозу собак та котів з врахуванням особливостей клінічного прояву, імунофізіологічного стану та біохімічного профілю..
URI: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4065
Appears in Collections:*ДИСЕРТАЦІЇ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кустуров_дисертація+.pdf3,27 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.