DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4065
Назва: ПОШИРЕННЯ, ДІАГНОСТИКА, КЛІНІЧНИЙ ПРОЯВ ТА ЛІКУВАННЯ ТОКСОПЛАЗМОЗУ У СОБАК І КОТІВ В УМОВАХ ОДЕСЬКОГО РЕГІОНУ
Інші назви: Spread, diagnosis, clinical manifestation and treatment of toxoplasmosis in dogs and cats in the Odesa region
Автори: Кустуров В. Б.
Kusturov V.B.
Теми: токсоплазмоз, Toxoplasma gondii, поширення, методи діагностики, заходи боротьби, собаки, коти, креатинін, епізоотична ситуація, АлАТ, АсАТ, велика рогата худоба, вівці, «Трифузол»
toxoplasmosis, Toxoplasma gondii, distribution, diagnostic methods, control measures, dogs, cats, creatinine, epizootic situation, ALT, AST, cattle, sheep, "Trifuzol"
Дата публікації: 2023
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.7/.8.09:616.993.19(477.74)(043.5) Кустуров В. Б. Поширення, діагностика, клінічний прояв та лікування токсоплазмозу собак і котів в умовах Одеського регіону: дис. на здоб. наук. ступ. д-ра філософії за спец. 211 - Ветеринарна медицина / ОДАУ. Одеса, 2023. 198 с.
Короткий огляд (реферат): За результатами досліджень отримано нові дані щодо поширення Toxoplasma gondii в Україні і, зокрема, в Одеському регіоні. Виявлені специфічні імуноглобуліни G у сироватці крові продуктивних тварин, безпритульних котів та собак. Запропоновано схему профілактики токсоплазмозу у котів, яка включає необхідні заходи, що направлені на поступове зменшення поширення збудника в навколишньому середовищі та відповідно зниження антигенного навантаження на організм людини і тварин. Також, для лікарів ветеринарних клінік запропоновано протокол лікування токсоплазмозу собак та котів з врахуванням особливостей клінічного прояву, імунофізіологічного стану та біохімічного профілю..
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4065
Розташовується у зібраннях:*ДИСЕРТАЦІЇ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кустуров_дисертація+.pdf3,27 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.