DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4001
Назва: ДІАГНОСТИКА ТА ПРОФІЛАКТИКА САЛЬМОНЕЛЬОЗУ СВИНЕЙ В УМОВАХ ГОСПОДАРСТВ РІЗНОЇ ФОРМИ ВЛАСНОСТІ
Автори: Панікар І. І., Скрипка М. В., Жунько І. Д.
Теми: діагностика, профілактика, сальмонельоз свиней, господарства різної форми власності
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.09 Панікар І. І., Скрипка М. В., Жунько І. Д. Діагностика та профілактика сальмонельозу свиней в умовах господарств різної форми власності. Сучасні проблеми ветеринарної медицини за хірургічної та акушерської патологій: мат-ли Всеукр наук-практ інтернет-конф. (м. Одеса, 7 грудня 2022 р.) / ОДАУ. Одеса, 2022. С. 44-46.
Короткий огляд (реферат): Сальмонельози – група інфекційних хвороб тварин і людини, що викликаються мікроорганізмами роду Salmonella, які клініко-анатомічно характеризуються залежно від виду збудника проявом септицемії, ураженнями шлунково-кишкового тракту, легень та утворенням гранульом і некрозів у різних органах. У свиней хворобу викликають серотипи S. choleraesuis та S. typhisuis. Окремі автори повідомляли про реєстрацію у свиней рідкісних серотипів, таких як – S. paratyphi C, S. glasgow, S. lindenburg та ін. Мета роботи. Проведення клініко-епізоотологічних, патоморфологічних та лабораторних (бактеріологічних) досліджень за сальмонельозу свиней у господарствах Одеської області.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4001
Розташовується у зібраннях:Панікар Ігор Ігорович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Панікар І..pdf402,68 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.