DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3936
Назва: ПЕРСПЕКТИВИ ВИРОЩУВАННЯ АМАРАНТУ ЗЕРНОВОГО ТА ОЛІЙНОГО НАПРЯМУ В УМОВАХ ЗМІН КЛІМАТУ
Автори: Вожегова Р., Юркевич Є., Валентюк Н., Петренко С.
Теми: перспективи вирощування, амарант зерновий, олійний напрям, зміни клімату
Дата публікації: 2023
Видавництво: Науково-методичний центр ВФПО
Бібліографічний опис: УДК 663.39:582.663.2:551.583 (045) Вожегова Р., Юркевич Є., Валентюк Н., Петренко С. Перспективи вирощування амаранту зернового та олійного напряму в умовах змін клімату. Кліматичні зміни та сільське господарство. Виклики для аграрної науки та освіти : зб. мат-лів VІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ,15 березня 2023 р.) / Науково-методичний центр ВФПО. К., 2023. С. 129-131.
Короткий огляд (реферат): Зміни клімату, що набувають прискорення протягом останніх десятиліть, вимагають впровадження у виробництво нових, конкурентоспроможних, економічно вигідних культур, які мають достатньо високий рівень адаптивного потенціалу. До таких культур можна віднести малопоширену для нашої країни рослину амарант. Амарант, відомий ще за прадавніх часів, сьогодні викликає особливу зацікавленість серед наукової спільноти, аграріїв і переробників продукції рослинництва. Це пояснюється унікальними особливостями хімічного складу як зерна, так і листостеблової маси рослини. Зерно амаранту відрізняється від традиційно вирощуваних в Україні зернових наявністю збалансованого за амінокислотним складом білка, підвищеним вмістом цінної олії, багатої на ненасичені жирні кислоти та таку речовину, як сквален, браком глютена, що забезпечує доволі широкий спектр використання культури різних сферах господарської діяльності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3936
Розташовується у зібраннях:Юркевич Євген Олександрович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Юркевич Є..pdf515,01 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.