DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3906
Назва: BIOMARKERS OF LIPID AND PROTEIN OXIDATION IN THE MUSCLE TISSUE OF ATLANTIC SALMON (SALMO SALAR L.) INCUBATED WITH EXTRACTS OF GREATER CELANDINE (CHELIDONIUM MAJUS L.)
Автори: Stefanowski N., Tkachenko H., Kurhaluk N., Kryvenko А.
Теми: вiomarkers, lipid and protein, Atlantic salmon, Salmo salar L., extracts of greater celandine, Chelidonium majus L.
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: UDK 577.1:577.112.4:577.115.4:639.2:615.322 Stefanowski N., Tkachenko H., Kurhaluk N., Kryvenko А. Biomarkers of lipid and protein oxidation in the muscle tissue of Atlantic salmon (Salmo salar L.) incubated with extracts of greater celandine (Chelidonium majus L.). Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: мат-ли II Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців (Одеса, 08-09 грудня 2022 р.) / ОДАУ. Одеса, 2022. С. 562-563.
Короткий огляд (реферат): Better knowledge of oxidative balance in fish tissues and its application to fisheries and aquaculture science (i.e., breeding fit fish) is needed in the face of global environmental change, high fishing pressure, increased aquaculture production, as well as increased concern for fish welfare (Johnston, 1999; Palstra and Planas, 2011). Oxidative stress-related diseases can contribute to increased fish mortality (Bisht et al., 2017). Therefore, there is a need to search for measurements to prevent oxidative imbalance in fish.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3906
Розташовується у зібраннях:Кривенко Анна Іванівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kryvenko А..pdf327,02 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.