Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3894
Title: | ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИРОЩУВАННЯ ОЗИМОГО ЯЧМЕНЮ ПРИ ПРОТРУЮВАННІ НАСІННЯ В УМОВАХ БЕССАРАБІЇ |
Authors: | Губич О. Ю. |
Keywords: | ефективність вирощування, озимий ячмінь, протруювання насіння, боротьби з хворобами озимого ячменю, Бессарабія |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | УДК 631.559:633.16 Губич О. Ю. Ефективність вирощування озимого ячменю при протруюванні насіння в умовах Бессарабії. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: мат-ли II Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців (Одеса, 08-09 грудня 2022 р.) / ОДАУ. Одеса, 2022. С. 488-490. |
Abstract: | В Україні вирощування зерна є основним напрямом, а вирощування культур зернової групи домінує протягом останніх тридцяти років, що має значний вплив на економічний та екологічний стан агроекосистем. Потреба і виробництво зерна у світі постійно зростає, а Україна один з основних постачальників. Реалізація потенційної продуктивності злакових культур часто обмежується розвитком фіто захворювань, серед яких найбільш шкідливими є бура іржа, борошниста роса, септоріоз. Ці хвороби супроводжуються морфологічними і анатомічними змінами в будові рослин. В результаті комплексу хворобливих змін затримується розвиток рослин, знижується врожай, дуже часто рослини гинуть. Для запобігання і боротьби з хворобами озимого ячменю потрібно запроваджувати інтегровані заходи захисту, в який обов'язок повинні входити господарські, біологічні, агротехнологічні, механічні, генетичні, фітофармакологічні та інші методи. Дослідження проводились в 2022 році на дослідних полях ФГ «Кулевча», Саратського району, Одеської області. |
URI: | http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3894 |
Appears in Collections: | Губич Олена Юріївна |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Губич О..pdf | 473,58 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.