DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3894
Назва: ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИРОЩУВАННЯ ОЗИМОГО ЯЧМЕНЮ ПРИ ПРОТРУЮВАННІ НАСІННЯ В УМОВАХ БЕССАРАБІЇ
Автори: Губич О. Ю.
Теми: ефективність вирощування, озимий ячмінь, протруювання насіння, боротьби з хворобами озимого ячменю, Бессарабія
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 631.559:633.16 Губич О. Ю. Ефективність вирощування озимого ячменю при протруюванні насіння в умовах Бессарабії. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: мат-ли II Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців (Одеса, 08-09 грудня 2022 р.) / ОДАУ. Одеса, 2022. С. 488-490.
Короткий огляд (реферат): В Україні вирощування зерна є основним напрямом, а вирощування культур зернової групи домінує протягом останніх тридцяти років, що має значний вплив на економічний та екологічний стан агроекосистем. Потреба і виробництво зерна у світі постійно зростає, а Україна один з основних постачальників. Реалізація потенційної продуктивності злакових культур часто обмежується розвитком фіто захворювань, серед яких найбільш шкідливими є бура іржа, борошниста роса, септоріоз. Ці хвороби супроводжуються морфологічними і анатомічними змінами в будові рослин. В результаті комплексу хворобливих змін затримується розвиток рослин, знижується врожай, дуже часто рослини гинуть. Для запобігання і боротьби з хворобами озимого ячменю потрібно запроваджувати інтегровані заходи захисту, в який обов'язок повинні входити господарські, біологічні, агротехнологічні, механічні, генетичні, фітофармакологічні та інші методи. Дослідження проводились в 2022 році на дослідних полях ФГ «Кулевча», Саратського району, Одеської області.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3894
Розташовується у зібраннях:Губич Олена Юріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Губич О..pdf473,58 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.