DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3860
Назва: ВПЛИВ ЕКОЛОГО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ АСПЕКТІВ НА ЖИТТЄДІЯЛЬНІСТЬ ТА ПОКАЗНИКИ ПРОДУКТИВНОСТІ БДЖОЛИНИХ СІМЕЙ
Автори: Ясько В. М., Кірович Н. О., Рішко Д. М., Котляр Є. О.
Теми: абіотичні, біотичні та антропогенні фактори, сила сімей, мікроклімат гнізда, гніздо бджіл
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.7.025:069(477.74-20) Ясько В. М., Кірович Н. О., Рішко Д. М., Котляр Є. О. Вплив еколого-технологічних аспектів на життєдіяльність та показники продуктивності бджолиних сімей. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: мат-ли II Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців (Одеса, 08-09 грудня 2022 р.) / ОДАУ. Одеса, 2022. С. 273-276.
Короткий огляд (реферат): Вперше в природно-кліматичних умовах ФГ "Сільгоспродукт" Подільського району, Одеської області проведено докладне вивчення абіотичних, біотичних та антропогенних факторів, що впливають на життєдіяльність, збереження та продуктивність бджолиних сімей, що визначають оптимальну технологію для утримання бджіл, та дозволяє розробити адаптивну технологію утримання бджолиних сімей. Докладно вивчені господарсько-корисні ознаки бджолиних сімей, у тому числі зимостійкість, ріст та розвиток бджолиних сімей, їх медова та воскова продуктивність. Економічно обґрунтовано технологію утримання бджолиних сімей з використанням молодих маток, що дозволяє отримати більшу кількість розплоду та використання їх для підвищення кількості медової продуктивності. Встановлено ефективність використання для утримання бджолиних сімей у метеорологічних умовах пасіки шістнадцяти рамкових вуликів із 50 мм стінкою.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3860
Розташовується у зібраннях:Ясько Валентина Михайлівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ясько В. М..pdf182,71 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.