DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3839
Назва: ДИНАМІКА СУБПОПУЛЯЦІЙ ЛІМФОЦИТІВ В КРОВІ ЦУЦЕНЯТ ЗАЛЕЖНО ВІД КРАТНОСТІ ВВЕДЕННЯ БІОЛОГІЧНОГО ПОДРАЗНИКА
Автори: 
Федькалова Т. М., Брошков М.М., Віщур О.І.
Теми: динаміка субпопуляцій, лімфоцити в крові цуценят, кратність введення біологічного подразника
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.7:612.112:57.017.4 Федькалова Т. М., Брошков М.М., Віщур О.І. Динаміка субпопуляцій лімфоцитів в крові цуценят залежно від кратності введення біологічного подразника. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: мат-ли II Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців (Одеса, 08-09 грудня 2022 р.) / ОДАУ. Одеса, 2022. С. 168-171.
Короткий огляд (реферат): Кінцевою метою введення біологічного подразника є створення гуморального та/або клітинно-опосередкованого імунітету, таким чином індукується вироблення імунологічної пам’яті, яка забезпечує захист від подальших природних інфекцій. Синтез нейтралізуючих антитіл, протягом тривалого часу було головною метою вакцин, однак, крім нейтралізуючих антитіл, було показано, що Т-клітинні опосередковані імунні відповіді є вирішальними для ефективного захисту від таких патогенів, як вірус вітряної віспи, ВІЛ, туберкульоз і малярія. Хоча введення вакцини створює імунітет та імунну пам’ять, вона також може спровокувати побічні явища, такі як аутоімунні розлади та алергії/ гіперчутливість. Таким чином, ефективність і безпека протоколів вакцинації є важливими для розвитку адекватної імунної відповіді за введення біологічного подразника. Метою нашого дослідження було встановлення динаміки абсолютної кількості Т- та В-лімфоцитів у цуценят за різної кратності введення біологічного подразника (БП).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3839
Розташовується у зібраннях:*НАУКОВІ СТАТТІ РІЗНИХ АВТОРІВ*

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Федькалова, Брошков.pdf684,67 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.