DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3822
Назва: ГІСТОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ШКІРИ СОБАК З ДЕМОДЕКОЗОМ
Автори: 
Кобосова А. О., Садома П. С., Овчаренко Г. В.
Теми: гістологічні особливості, шкіра собак, демодекоз
Дата публікації: 2022
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.09 Кобосова А. О., Садома П. С., Овчаренко Г. В. Гістологічні особливості шкіри собак з демодекозом. Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: мат-ли II Міжнар. наук.-практ. конф. наук.-педагог. працівників та молодих науковців (Одеса, 08-09 грудня 2022 р.) / ОДАУ. Одеса, 2022. С. 81-83.
Короткий огляд (реферат): Demodex spp.- мікроскопічні сигароподібні паразитичні кліщі, які живуть у волосяних фолікулах усіх собак. Кліщі передаються цуценятам від їхніх матерів у перші кілька днів життя та живуть у волосяних фолікулах протягом усього життя тварини. Зазвичай demodex spp. не провокують проблем ані у тварини, ані у оточуючих людей через відсутність зоонозного потенціалу. Вважається, що імунна та генетична система собак контролює розмноження кліщів. Однак у деяких випадках відбувається розквіт популяції кліщів, що реалізується у вигляді запального дерматологічного захворювання – демодекоз. Мета роботи: вивчення гістологічних особливості шкіри собак з демодекозом для розуміння варіантів патогенетичного впливу на дерматологічні та косметологічні проблеми собак з демодекозом.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3822
Розташовується у зібраннях:*НАУКОВІ СТАТТІ РІЗНИХ АВТОРІВ*

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кобосова, Садома, Овчаренко.pdf486,5 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.