DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3793
Title: ПІДВИЩЕННЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР ДО ПОСУХИ: ТРАНСГЕННІ СОРТИ ПШЕНИЦІ ТА СОЇ, ЩО МІСТЯТЬ ГЕН ТРАНСКРИПЦІЙНОГО ФАКТОРА HAHB4 СОНЯШНИКУ
Authors: Січкар В.І., Волкова Н.Е., Кривенко А.І.
Keywords: толерантність до посухи, сільськогосподарські культури, трансгенні сорти, пшениця, соя, соняшник
Issue Date: 2021
Publisher: Одеська державна сільськогосподарська дослідна станція ІВПіМ НААН
Citation: Січкар В.І., Волкова Н.Е., Кривенко А.І. Підвищення толерантності сільськогосподарських культур до посухи: трансгенні сорти пшениці та сої, що містять ген транскрипційного фактора HaHB4 соняшнику. Органічне землеробство – розумний підхід до стабільних врожаїв: мат-ли Міжнар. наук.-практ. конф.(м. Одеса, 22 квітня 2021 р.). Хлібодарське, 2021. С. 5-6.
Abstract: Проблема очікуваного збільшення попиту на продовольство до 2050 року не може бути вирішена необхідним збільшенням врожайності основних зернових культур (пшениця, кукурудза, рис, соя), навіть враховуючи досягнення в біоінженерному поліпшенні фотосинтезу. Крім того, для цих сільськогосподарських культур прогнозують втрати врожаю зерна на 8–43 % відносно сучасних урожаїв, оскільки зміна клімату призводить до збільшення температури та частоти екстремальних подій, таких як посуха. Дефіцит води різної тривалості та інтенсивності є основною детермінантою втрати врожаю зерна. Отже, актуальним є підвищення толерантності сільськогосподарських культур до такого абіотичного стресу, як дефіцит води.
URI: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3793
Appears in Collections:Кривенко Анна Іванівна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кривенко.pdf246,72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.