DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3788
Title: МОРОЗОСТІЙКІСТЬ СОРТІВ ОЗИМОЇ М’ЯКОЇ І ТВЕРДОЇ ПШЕНИЦІ В УМОВАХ ПІВДНЯ УКРАЇНИ
Authors: Латюк Г. І.
Keywords: морозостійкість, озима м'яка пшениця, озима тверда пшениця, морфофізіологічні показники, індекс морозостійкості
frost resistance, winter soft wheat, winter durum wheat, morpho-physiological indicators, frost resistance index
Issue Date: 2021
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК: 631.524:5:581.1.036.5:633.11(324) Латюк Г. І. Морозостійкість сортів озимої м’якої і твердої пшениці в умовах Півдня України. Аграрна наука: стан та перспективи розвитку: мат-ли Першої наук.-практ. конф. (м. Одеса, 26 березня 2021 р.). Одеса, 2021. С. 62-64.
Abstract: Періодично в умовах Півдня України посіви озимої твердої, а інколи і м’якої пшениці зазнають значних пошкоджень і навіть гинуть від несприятливих умов зимівлі. Тому створення морозостійких сортів, які відповідають зростаючим потребам сучасного виробництва, а також розробка нових та уніфікація існуючих методів діагностики стійкості є важливим напрямком аграрної науки. Останнім часом застосовують декілька способів діагностики морозостійкості за одним лише фізіологічним чи біофізичним показником, однак багато дослідників дійшли до висновку про необхідність використовувати у таких випадках комплексу фізіологічних та морфологічних характеристик, які відбивають окремі механізми стійкості до негативних температур.
Description: The frost resistance index was established when analyzing the morpho-physiological characteristics of soft and durum wheat varieties by multivariate linear regression, which index is proposed for diagnosing plant resistance to negative temperatures in the breeding process and production.
URI: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3788
Appears in Collections:Латюк Григорій Іванович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Латюк Г..pdf540,93 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.