DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3788
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛатюк Г. І.-
dc.date.accessioned2023-06-27T11:20:02Z-
dc.date.available2023-06-27T11:20:02Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationУДК: 631.524:5:581.1.036.5:633.11(324) Латюк Г. І. Морозостійкість сортів озимої м’якої і твердої пшениці в умовах Півдня України. Аграрна наука: стан та перспективи розвитку: мат-ли Першої наук.-практ. конф. (м. Одеса, 26 березня 2021 р.). Одеса, 2021. С. 62-64.uk_UA
dc.identifier.urihttp://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3788-
dc.descriptionThe frost resistance index was established when analyzing the morpho-physiological characteristics of soft and durum wheat varieties by multivariate linear regression, which index is proposed for diagnosing plant resistance to negative temperatures in the breeding process and production.uk_UA
dc.description.abstractПеріодично в умовах Півдня України посіви озимої твердої, а інколи і м’якої пшениці зазнають значних пошкоджень і навіть гинуть від несприятливих умов зимівлі. Тому створення морозостійких сортів, які відповідають зростаючим потребам сучасного виробництва, а також розробка нових та уніфікація існуючих методів діагностики стійкості є важливим напрямком аграрної науки. Останнім часом застосовують декілька способів діагностики морозостійкості за одним лише фізіологічним чи біофізичним показником, однак багато дослідників дійшли до висновку про необхідність використовувати у таких випадках комплексу фізіологічних та морфологічних характеристик, які відбивають окремі механізми стійкості до негативних температур.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherОдеський державний аграрний університетuk_UA
dc.subjectморозостійкість, озима м'яка пшениця, озима тверда пшениця, морфофізіологічні показники, індекс морозостійкостіuk_UA
dc.subjectfrost resistance, winter soft wheat, winter durum wheat, morpho-physiological indicators, frost resistance indexuk_UA
dc.titleМОРОЗОСТІЙКІСТЬ СОРТІВ ОЗИМОЇ М’ЯКОЇ І ТВЕРДОЇ ПШЕНИЦІ В УМОВАХ ПІВДНЯ УКРАЇНИuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Латюк Григорій Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Латюк Г..pdf540,93 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.