DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3773
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСкрипка Г., Найдіч О., Тімченко О.-
dc.contributor.authorSkrypka Н., Naidich О., Timchenko О.-
dc.date.accessioned2023-06-22T13:29:57Z-
dc.date.available2023-06-22T13:29:57Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationУДК: 636.09:614.31:638.16 Скрипка Г., Найдіч О., Тімченко О. Визначення залишкових кількостей антибактеріальних речовин у меді вітчизняних та закордонних виробників. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. 2023. Вип.106. С. 93-99.uk_UA
dc.identifier.uriDOI:10.37000/abbsl.2023.106.11-
dc.identifier.urihttp://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3773-
dc.descriptionThe content of antibacterial substances in natural honey of various domestic market operators and honey that entered the trade network as an import (producers: China, Japan, Australia) was studied. It was established that all samples of domestic honey from different manufacturers correspond to DSTU 4497:2005 in terms of the content of residual amounts of streptomycin and tetracycline. The content of streptomycin was not detected in imported honey. The content of tetracycline is present in two samples of honey from a Chinese producer, which does not meet the requirements of DSTU 4497:2005 for the safety indicators of natural honey.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено вміст антибактеріальних речовин у меді натуральному різних вітчизняних операторів ринку та меду, який надійшов у торгівельну мережу в якості імпорту (виробники: Китай, Японія, Австралія, Єгипет). Встановлено, що всі зразки вітчизняного меду різних виробників за вмістом залишкових кількостей стрептоміцину та тетрацикліну відповідають ДСТУ 4497:2005. В імпортованому меді вміст стрептоміцину не виявлено. Вміст тетрацикліну присутній у двох пробах меду китайського виробника та одній пробі меду єгипетського виробника, що не відповідає вимогам ДСТУ 4497:2005 до показників безпечності меду натурального.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherОдеський державний аграрний університетuk_UA
dc.subjectантибактеріальні показники, мед, вітчизняних операторів та імпортованогоuk_UA
dc.subjectantibacterial indicators, honey, domestic operators and importeduk_UA
dc.titleВИЗНАЧЕННЯ ЗАЛИШКОВИХ КІЛЬКОСТЕЙ АНТИБАКТЕРІАЛЬНИХ РЕЧОВИН У МЕДІ ВІТЧИЗНЯНИХ ТА ЗАКОРДОННИХ ВИРОБНИКІВuk_UA
dc.title.alternativeDETERMINATION OF RESIDUAL AMOUNTS OF ANTIBACTERIAL SUBSTANCES IN HONEY OF DOMESTIC AND FOREIGN PRODUCERSuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Скрипка Галина Андріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
13.pdf1,26 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.