DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3693
Title: ANALYSIS OF THE NUTRITIONAL PROPERTIES OF CORN COBS FOR FEED PRODUCTION
Other Titles: АНАЛІЗ ХАРЧОВИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СТРИЖНІВ КУКУРУДЗИ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА КОРМІВ
Authors: Dudarev І., Uminsky S., Knaub L., Maslych N.
Дударев І., Уминський С., Кнауб Л., Маслич Н.
Keywords: fodder, analysis, use, composition, corn
корм, аналіз, використання, склад, кукурудза
Issue Date: 2022
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: Dudarev І., Uminsky S., Knaub L., Maslych N. Analysis of the nutritional properties of corn cobs for feed production. Аgrarian bulletin Black Sea littoral. 2022, Issue 104-105. Р. 115-118.
Abstract: At the present time, the enrichment and distribution of the content of fodder rations looks like an urgent task for fodder producers who provide livestock with quality products necessary for the development of this sector of the agro-industrial complex. The use of components in the composition of fodder that, without deterioration of the quality indicators of finished products with a simultaneous decrease in price, will lead to the provision of a fodder base on the consumption market, which in turn contributes to the conditions under which the use of such products makes possible the implementation of the program for increasing the productivity of livestock sector of the economy. One of these components for filling feed is the use of corn stalks, which must first be processed to certain sizes, taking into account the age of the animals, the production purpose and their species. Currently, the introduction of processed corn cobs involves the preliminary preparation of raw materials, which involves grinding the whole or pre-crushed cob, their conservation, which involves the implementation of technologically necessary operations for the preparation of raw materials, as well as the production of a mixture of grain and crushed cobs, then it is necessary to understand the nutritional value of the component made from the cob of corn.
Description: У теперішній час збагачення та поширення змісту раціонів кормів виглядає як актуальне завдання для виробників кормів, які забезпечують тваринництво необхідною для розвитку цього сектору АПК, якісною продукцією. Використання у складі кормів компонентів які без погіршення якісних показників готової продукції з одночасним здешевленням буде призводити для забезпечення кормовою базою на ринку споживання, що у свою чергу сприяє умовам при яких використання такої продукції становить можливим реалізацію програми підвищення продуктивності тваринницького сектору економіки. Одним з таких компонентів для наповнення кормів е використання стрижнів кукурудзи, які попередньо мають бути обробленні до певних розмірів, з врахуванням віку тварин, виробничого призначення та їх виду. У теперішній час впровадження перероблених стрижнів кукурудзи передбачає попередню підготовку сировини яка передбачає подрібнення цілого або попередньо здрібненого стрижня, їх консервація, яка передбачає реалізацію технологічно необхідних операцій з підготовки сировини, а також виготовлення суміші з зерна та подрібнених стрижнів, тоді необхідним є розуміння харчової значності компоненту виготовленого з стрижню кукурудзи.
URI: DOI: 10.37000/abbsl.2022.104.16
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3693
Appears in Collections:Дударев Ігор Іванович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
18.pdf529,19 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.