DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3690
Title: ОСОБЛИВОСТІ ПРОТЕЇНОВОГО ЖИВЛЕННЯ ПЕРЕПЕЛІВ
Other Titles: FEATURES OF PROTEIN NUTRITION OF QUAIL
Authors: Різничук І., Безалтична О., Гарбар А.
Riznychuk I., Bezaltychna O., Harbar A.
Keywords: протеїн, протеїнове живлення, амінокислоти, лізин, метіонін, треонін, триптофан, перепели, комбікорм, премікс
protein, protein nutrition, amino acids, lysine, methionine, threonine, tryptophan, quail, compound feed, premix
Issue Date: 2022
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: Різничук І., Безалтична О., Гарбар А. Особливості протеїнового живлення перепелів. Аgrarian bulletin Black Sea littoral. 2022, Issue 104. Р. 88-93.
Abstract: Зазначається, що протеїнове живлення перепелів визначається потребою у сирому протеїні та незамінних амінокислотах, необхідних для підтримання життєдіяльності та утворення продукції. Потреба у протеїні та амінокислотах молодняку перепелів залежить від віку, живої маси та величини середньодобового приросту, дорослих перепелів – від яєчної продуктивності, маси яєць і амінокислотного складу яєчного протеїну. Амінокислотний склад корму повинен відповідати потребі перепелів у незамінних амінокислотах, оскільки як нестача, так і надлишок деяких з них, а також надлишок протеїну взагалі негативно впливають на їх продуктивність. Вирішальну роль у продуктивності сільськогосподарської птиці відіграють кількість протеїну, його якість або біологічна цінність, яку встановлюють за вмістом незамінних, або критичних амінокислот. Предметом щодо вибору тематики досліджень є актуальність проблеми протеїнового живлення перепелів. Метою дослідження є вивчення впливу концентрації лізину та співвідношення незамінних амінокислот у складі кормів раціону на продуктивні якості перепелів. Основними параметрами щодо визначення продуктивних якостей ремонтного молодняку перепелів і перепелів-бройлерів є зміна живої маси та ефективність використання корму, дорослих перепелів – кількість яєць, їх маса і склад, витрати комбікорму на виробництво 10 штук яєць На даний період проводиться робота щодо організації та проведення експериментальних досліджень на ремонтному молодняку перепелів 1-4 тижнів, ремонтному молодняку 5-6 тижнів та на дорослих перепелах.
Description: It is noted that protein nutrition of quails is determined by the need for crude protein and essential amino acids, necessary for maintaining vital activity and production. The need for protein and amino acids of young quails depends on age, live weight and average daily growth, adult quails - on egg productivity, egg weight and amino acid composition of egg protein. The amino acid composition of the feed should correspond to the quail's need for essential amino acids, since both a lack and an excess of some of them, as well as an excess of protein in general, negatively affect their productivity. The amount of protein, its quality or biological value, which is determined by the content of essential or critical amino acids, plays a decisive role in the productivity of poultry. The topic of the choice of research topics is the relevance of the problem of quail protein nutrition. The purpose of the study is to study the influence of the concentration of lysine and the ratio of essential amino acids in the composition of the diet feed on the productive qualities of quails. The main parameters for determining the productive qualities of repair young quails and broiler quails are the change in live weight and the efficiency of feed use, adult quails – the number of eggs, their weight and composition, the cost of compound feed for the production of 10 eggs Currently, work is being carried out on the organization and conduct of experimental research on 1-4-week-old repair young quails, 5-6-week-old repair young quails and adult quails.
URI: DOI: 10.37000/abbsl.2022.104.12
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3690
Appears in Collections:Різничук Ігор Федорович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
14.pdf528,72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.