DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3596
Title: МОНІТОРИНГ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ СМЕТАНИ ДОМАШНЬОГО ВИРОБНИЦТВА
Authors: Бойко А. І., Півень О. Т.
Keywords: моніторинг, фальсифікація, сметана, домашнє виробництво
Issue Date: 2021
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 636.09:614.31:637.146.3 Бойко А. І. Моніторинг фальсифікації сметани домашнього виробництва / А.І. Бойко, О.Т. Півень // Актуальні питання судової ветеринарії, морфології та патоморфології: тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Одеса, 17–18 червня 2021 р.) / ОДАУ. - Одеса, 2021. - С.105-106.
Abstract: Сметана – продукт, який часто піддається фальсифікації. Проте, необхідно відрізняти фальсифікацію, яка перетворює сметану в інший, але харчовий продукт, від фальсифікації, яка істотно погіршує її харчові властивості. Розрізняють фальсифікацію: асортиментну, якісну, кількісну, вартісну, інформаційну. Будь-який вид фальсифікації супроводжується вартісною та інформаційною фальсифікацією. Найчастіше зустрічаються такі види фальсифікації сметани: заниження жирності, заміна молочного жиру рослинною олією, гідрогенізованими жирами, розбавлення кефіром або кислим молоком, додавання крохмалю, кисломолочного сиру, сухого знежиреного молока, рослинної олії, пектину, камеді, желатину тощо. Мета. Метою роботи було дослідити зразки сметани домашнього виробництва на предмет фальсифікації крохмалем, желатином та рослинними оліями.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3596
Appears in Collections:Бойко Юрій Олександрович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бойко, Півень.pdf381,84 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.