DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3444
Title: АНАЛИЗ СТАНДАРТНЫХ И ИННОВАЦИОННЫХ ЭНЕРГОТЕХНОЛОГИЙ ОЧИСТКИ РАСТИТЕЛЬНЫХ МАСЕЛ
Other Titles: ANALYSIS OF STANDARD AND INNOVATIVE ENERGY TECHNOLOGIES FOR PURIFICATION OF VEGETABLE OILS
Authors: Осадчук П.И., Бурдо О.Г., Зыков А.В.,Домущи Д.А., Енакиев Ю.И.
Keywords: гидратация, фильтрация, растительное масло, электрическое поле, ультразвуковое поле
hydration, filtration, vegetable oil, electric field, ultrasonic field
Issue Date: 2022
Publisher: NIKOLA PUSHKAROV INSTITUTE OF SOIL SCIENCE, AGROTECHNOLOGIES AND PLANT PROTECTION
Citation: Осадчук П. И. Анализ стандартных и иновационных энерготехнологий очистки растительных масел /Осадчук П.И., Бурдо О.Г., Зыков А.В.,Домущи Д.А., Енакиев Ю.И. // Рroceedings of the scientific forum with international participation “Еcology and agrotechnologies – fundamental science and practical realization”, 21-22.10. 2022, Sofia, Volume 3. 178–183.
Abstract: В данной статье проведен системный анализ энергоемких технологий очистки растительных масел. Проанализирована эффективность использования энергии первичного топлива органического происхождения. Представлены сравнения показателей энергоэффективности традиционных и инновационной технологии очистки растительных масел. Установлено, что инновационная технология требует расхода топлива на 6% меньше.
This article provides a systematic analysis of energy-intensive technologies for the purification of vegetable oils. The efficiency of energy use of primary fuel of organic origin is analyzed. Comparisons of energy efficiency indicators of traditional and innovative technologies for the purification of vegetable oils are presented. It was found that the innovative technology requires 6% less fuel consumption.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3444
Appears in Collections:Осадчук Петро Ігорович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.pdf783,64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.