Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3404| Title: | Спосіб визначення токсичності м'яса рапана: патент на корисну модель |
| Authors: | Хімич М. С., Родіонова К. О., Найдіч О.В., Скрипка Г.А. |
| Keywords: | токсичність, м'ясо рапана, тест-культури, патент |
| Issue Date: | 2021 |
| Publisher: | Український інститут інтелектуальної власності |
| Citation: | Спосіб визначення токсичності м'яса рапана / М.С. Хімич, К.О. Родіонова, О. В. Найдіч, Г.А. Скрипка. Патент на корисну модель №149473. 25.11.2021. |
| Abstract: | Спосіб визначення токсичності м'яса рапана включає підготовку тест-культури інфузорій Colpoda sleinii, відбір проб досліджуваного продукту, екстрагування проби, фільтрування відібраного екстракту, внесення фільтрату в тест-культуру інфузорій, термостатування одержаної суміші при температурі +26...+28 °С і визначення токсичності досліджуваного продукту, спостерігаючи за життєдіяльністю інфузорій під час термостатування. Відбирають пробу вагою 10 г, екстрагування проби проводять хімічно чистим ацетоном в об'ємі 5-8 см3 та розбавляють фільтрат розчином Лозина-Лозинського перед внесенням в тест-культуру інфузорій з розрахунку 60 см3 на 0,5 см3 фільтрату. |
| URI: | http://hdl.handle.net/123456789/3404 |
| Appears in Collections: | Хімич Марія Сергіївна |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| патент_рапани.pdf | 1,25 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.