DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3404
Title: Спосіб визначення токсичності м'яса рапана: патент на корисну модель
Authors: Хімич М. С., Родіонова К. О., Найдіч О.В., Скрипка Г.А.
Keywords: токсичність, м'ясо рапана, тест-культури, патент
Issue Date: 2021
Publisher: Український інститут інтелектуальної власності
Citation: Спосіб визначення токсичності м'яса рапана / М.С. Хімич, К.О. Родіонова, О. В. Найдіч, Г.А. Скрипка. Патент на корисну модель №149473. 25.11.2021.
Abstract: Спосіб визначення токсичності м'яса рапана включає підготовку тест-культури інфузорій Colpoda sleinii, відбір проб досліджуваного продукту, екстрагування проби, фільтрування відібраного екстракту, внесення фільтрату в тест-культуру інфузорій, термостатування одержаної суміші при температурі +26...+28 °С і визначення токсичності досліджуваного продукту, спостерігаючи за життєдіяльністю інфузорій під час термостатування. Відбирають пробу вагою 10 г, екстрагування проби проводять хімічно чистим ацетоном в об'ємі 5-8 см3 та розбавляють фільтрат розчином Лозина-Лозинського перед внесенням в тест-культуру інфузорій з розрахунку 60 см3 на 0,5 см3 фільтрату.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3404
Appears in Collections:Хімич Марія Сергіївна

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
патент_рапани.pdf1,25 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.