DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3404
Назва: Спосіб визначення токсичності м'яса рапана: патент на корисну модель
Автори: Хімич М. С., Родіонова К. О., Найдіч О.В., Скрипка Г.А.
Теми: токсичність, м'ясо рапана, тест-культури, патент
Дата публікації: 2021
Видавництво: Український інститут інтелектуальної власності
Бібліографічний опис: Спосіб визначення токсичності м'яса рапана / М.С. Хімич, К.О. Родіонова, О. В. Найдіч, Г.А. Скрипка. Патент на корисну модель №149473. 25.11.2021.
Короткий огляд (реферат): Спосіб визначення токсичності м'яса рапана включає підготовку тест-культури інфузорій Colpoda sleinii, відбір проб досліджуваного продукту, екстрагування проби, фільтрування відібраного екстракту, внесення фільтрату в тест-культуру інфузорій, термостатування одержаної суміші при температурі +26...+28 °С і визначення токсичності досліджуваного продукту, спостерігаючи за життєдіяльністю інфузорій під час термостатування. Відбирають пробу вагою 10 г, екстрагування проби проводять хімічно чистим ацетоном в об'ємі 5-8 см3 та розбавляють фільтрат розчином Лозина-Лозинського перед внесенням в тест-культуру інфузорій з розрахунку 60 см3 на 0,5 см3 фільтрату.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3404
Розташовується у зібраннях:Хімич Марія Сергіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
патент_рапани.pdf1,25 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.