Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3358
Title: | EVALUATION OF FRICTIONAL PROPERTIES OF COMPONENTS OF ANIMAL FEED |
Other Titles: | ОЦІНКА ФРІКЦІЙНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КОМПОНЕНТІВ КОРМІВ ДЛЯ ТВАРИН ОЦЕНКА ФРИКЦИОННЫХ СВОЙСТВ КОМПОНЕНТОВ КОРМОВ ДЛЯ ЖИВОТНЫХ |
Authors: | Dudarev І., Uminsky S., Yakovenko А., Chuchuy V., Korolkova M. Дударев І., Уминський С., Яковенко А., Чучуй В., Королькова М. |
Keywords: | feed, processing, grinding, dependence, friction корм, обробка, подрібнення, залежність, фрикція корм, обработка, измельчение, зависимость, фрикция |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | UDC 636.085.55.4 Dudarev І., Uminsky S., Yakovenko А., Chuchuy V., Korolkova M. Evaluation of frictional properties of components of animal feed. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. 2021, Issue 100. 136-140. |
Abstract: | In general, grinding increases digestibility by increasing the size of the plane for enzymatic
action. If roughage is crushed to a delicate grinding, the digestibility of fiber decreases, and continuous
consumption increases due to an increase in the speed of passage. Through the delicate grinding of the
feed, the character of rumen fermentation is still changing. Grinding is considered a mandatory part of
feed processing and is an effective method for improving the digestibility of feed for industrial livestock
and poultry. Its task and function is to improve the efficiency of the use of materials and improve the
quality of processing of feed products. The milling process is an important procedure for improving the
quality of feed during feed processing, and is another important tool for the healthy use of feed. The size
of the crushed particles goes in the direction - to be determined depending on the type of raw material,
like animal feeding, the stage of lifting and technological requirements. Very large or very small particle
size contains defects and cannot guarantee a better manufacturing position and use. В цілому подрібнення нарощує засвоюваність через нарощування розмірів площини для ферментативного впливу. У разі якщо грубі корми подрібнюють до делікатного помелу, засвоюваність клітковини знижується, а суцільне вживання зростає через нарощування швидкості проходження. Крізь делікатного подрібнення корму ще змінюється характер ферментації рубця. Подрібнення вважається обов'язковою частиною обробки кормів і дієвою методикою вдосконалення засвоюваності кормів для промислової худоби і птиці. Його завдання і функція - збільшити ефективність застосування матеріалів і зробити краще якість обробки кормових товарів. Процес подрібнення - значуща процедура для поліпшення якості корму під час обробки кормів, а ще один з важливих засобів для здорового застосування кормів. Величина подрібнених частинок йде по напрямку - визначати в залежності від типу сировини, на подобі годування тварин, стадії підйому і технологічних вимог. Дуже величезний або ж дуже невеликий розмір частинок містить дефекти і не має можливість гарантувати краще виробниче становище та використання. В целом измельчение увеличивает усвояемость из-за наращивания размеров плоскости для ферментативного воздействия. В случае если грубые корма измельчают до деликатного помола, усвояемость клетчатки снижается, а сплошное употребление растет из-за наращивания скорости прохождения. Сквозь деликатного измельчения корма еще меняется характер ферментации рубца. Измельчения считается обязательной частью обработки кормов и действенной методикой совершенствования усвояемости кормов для промышленной скота и птицы. Его задача и функция - повысить эффективность применения материалов и улучшить качество обработки кормовых продуктов. Процесс измельчения - значимая процедура для улучшения качества корма во время обработки кормов, а еще один из важных средств для здорового применения кормов. Размер измельченных частиц идет по направлению - определять в зависимости от типа сырья, на подобии кормления животных, стадии подъема и технологических требований. Очень большой или очень небольшой размер частиц содержит дефекты и не имеет возможность гарантировать лучшее производственное положение и использование. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/3358 |
Appears in Collections: | Дударев Ігор Іванович |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.