DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3348
Назва: MONITORING OF SEPARATED QUALITY INDICATORS OF NATURAL POLYFLORAL HONEY OF ODESSA TRADE NETWORK
Інші назви: МОНІТОРИНГ ОКРЕМИХ ЯКІСНИХ ПОКАЗНИКІВ МЕДУ НАТУРАЛЬНОГО ПОЛІФЛОРНОГО ТОРГІВЕЛЬНОЇ МЕРЕЖІ М. ОДЕСИ
МОНИТОРИНГ ОТДЕЛЬНЫХ КАЧЕСТВЕННЫХ ПОКАЗАТЕЛЕЙ МЕДА НАТУРАЛЬНОГО ПОЛИФЛОРНОГО ТОРГОВОЙ СЕТИ Г. ОДЕССЫ
Автори: Piven O.
Півень О.
Пивень О.
Теми: natural honey, physico-chemical parameters of honey, quality of honey, falsification
мед натуральний, фізико-хімічні показники меду, якість меду, фальсифікація
мед натуральный, физико-химические показатели меда, качество меда, фальсификация
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: UDC 636.09:614.31:638.162.3(477.74-20) Piven O. Monitoring of separated quality indicators of natural polyfloral honey of Odessa trade network / О. Piven // Аграрний вісник Причорномор`я: зб. наук.праць / ОДАУ. - Одеса, 2021. - Вип. 100. - С. 40-43.
Короткий огляд (реферат): The article presents the results of study of the separated physicochemical parameters of May polyfloral honey samples that is realized on Odessa agrofood markets. The importance of a comprehensive approach to establishing the quality of natral honey is shown. The obtained results are analyzed and compared with the requirements of the current DSTU 4497: 2005. The conformity of physicochemical parameters of May honey to the current standards has been established. The article also presents the results of a study of samples of May honey for adulteration with starch or flour, chalk, starch molasses and sugar syrup. Despite the compliance of the samples with physicochemical parameters to the current standard, 8.3% of samples with sugar syrup admixture were found.
У статті наведено результати дослідження окремих фізико-хімічних показників зразків поліфлорного травневого меду, що реалізується на агропромислових ринках м. Одеси. Показано важливість комплексного підходу до встановлення якості меду натурального. Проаналізовано та порівняно отримані результати з вимогами чинного ДСТУ 4497:2005. Встановлено відповідність фізико-хімічних показників меду травневого діючим стандартам. Також у статті наведено результати дослідження зразків меду травневого на предмет фальсифікації крохмалем або борошном, крейдою, крохмальною патокою та цукровим сиропом. Незважаючи на відповідність зразків за фізико-хімічними показниками діючому стандарту, встановлено 8,3 % зразків із домішкою цукрвового сиропу.
В статье представлены результаты исследования отдельных физико-химических показателей полифлорного майского меда, который реализуется на агропромышленных рынках г. Одессы. Показана важность комплексного подхода к установлению качества меда натурального. Проанализированы и сопоставлены полученные результаты с требованиями действующего ГОСТУ 4497:2005. Установлено соответствие физико-химических показателей меда майского действующим стандартам. Также в статье отображены результаты исследования образцов меда майского на предмет фальсификации крахмалом или мукой, мелом, крахмальной патокой и сахарным сиропом. Несмотря на соответствие образцов по физико-химическим показателям действующему стандарту, установлено 8,3 % образцов с примесью сахарного сиропа.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3348
Розташовується у зібраннях:Півень Ольга Тарасовна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
10.pdf282,63 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.