DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3297
Title: АНАЛІЗ СОРТИМЕНТУ ВИНОГРАДУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Other Titles: Анализ сортимента винограда Одесской области
Тhe analysis of vine varieties of Оdessa region
Authors: Власов В.В., Булаєва Ю.Ю., Ковальова І.А., Герус Л.В., Власова О.Ю., Бузовська М.Б., Мулюкіна Н.А., Джабурія Л.В.
Vlasov V., Bulaieva Iu., Kovaleva I., Gerus L., Vlasova O., Buzovskaya M., Mulyukina N., Dzhaburiya L.
Keywords: сортимент винограду, столові та технічні сорти винограду, селекція
сортимент винограда, столовые и технические сорта винограда, селекция
vine varieties (assortment), table and wine grapes varieties, selection
Issue Date: 2014
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: УДК 634.836.1(477.77) Аналіз сортименту винограду Одеської області / В.В. Власов, Ю.Ю. Булаєва, І.А. Ковальова, Л.В. Герус, О.Ю. Власова, М.Б. Бузовська, Н.А. Мулюкіна, Л.В. Джабурія // Аграрний вісник Причорномор'я : зб. наук.праць / ОДАУ. - Одеса, 2014. - Вип. 71 : Сільськогосподарські науки. - С.13-19.
Abstract: Проведено аналіз сортименту винограду за напрямком використання продукції та за строками дозрівання, визначено частку сортів Інституту Таїрова в загальному сортименті Одеської області. Результати аналізу дозволяють зробити висновок про пріоритети розвитку виноградарсько-виноробної галузі регіону та потребу в його коригуванні для підвищення ефективності галузі.
Проведен анализ сортимента винограда по направлению использования продукции и по срокам созревания, определена доля сортов Института Таирова в общем сортименте Одесской области. Результаты анализа позволяют сделать вывод о приоритетах развития виноградарско-винодельческой отрасли региона и необходимости его корректировки для повышения эффективности отрасли.
The analysis of the vine varieties in the direction of products use and grape ripening period, the proportion of varieties of NSC "Tairov Institute" selection in general assortment of Odessa Region has been done. The priorities for viticulture and wine industry development in the Region and the needs for the industry efficiency improvement have been suggested by the results of the analysis.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3297
Appears in Collections:*НАУКОВІ СТАТТІ РІЗНИХ АВТОРІВ*

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
5.pdf339,49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.