DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3245
Назва: ИСПОЛЬЗОВАНИЕ СОЛОДА ПИВОВАРЕННОГО В СОСТАВЕ КОМБИКОРМА КР-2 ДЛЯ МОЛОДНЯКА КРУПНОГО РОГАТОГО СКОТА
Інші назви: USE OF BREWERS MALT IN KR-2 COMPOUND FEED FOR YOUNG CATTLE
Автори: Радчиков В.Ф., Цай В.П., Кот А.Н., Шевцов А.Н., Трокоз В.А., Карповский В.И., Пентилюк С.И., Стояновский В.Г., Брошков М.М., Зиновьев С.Г.
Radchikov V.F., Tsai V.P., Kot А.N., Shevtsov А.N., Trokoz V.А., Karpovskiy V.I., Pentilyuk S.I., Stoyanovskiy V.G., Broshkov М.М., Zinovyev S.G.
Теми: солод пивоваренный, комбикорма, телята, приросты, кормосмеси
brewers malt, compound feeds, calves, weight gains, feed mixtures
Дата публікації: 2017
Видавництво: Зоотехническая наука Беларуси
Бібліографічний опис: УДК 636.2.087.24 Радчиков В.Ф., Цай В.П., Кот А.Н., Шевцов А.Н., Трокоз В.А., Карповский В.И., Пентилюк С.И., Стояновский В.Г., Брошков М.М., Зиновьев С.Г. ИСПОЛЬЗОВАНИЕ СОЛОДА ПИВОВАРЕННОГО В СОСТАВЕ КОМБИКОРМА КР-2 ДЛЯ МОЛОДНЯКА КРУПНОГО РОГАТОГО СКОТА. Зоотехническая наука Беларуси. 2017;52(2):15-25.
Короткий огляд (реферат): Установлено, что использование солода ячменного пивоваренного 2 класса в составе комбикорма КР-2 для телят во II фазу выращивания положительно сказалось на интерьерных показателях телят – улучшились морфо-биохимического состава крови. Использование в составе кормосмеси для телят в возрасте 76-115 дней комбикорма с 10 % пивоваренного солода позволило повысить уровень эритроцитов в крови на 9 %, общего белка в сыворотке крови – на 2,1 %, гемоглобина – 5,5 % и снизить содержание лейкоцитов на 8,1 %. В результате повысилась продуктивность телят на 6,4 % и снизились затраты кормов на прирост на 7,3 %.
It was determined that use of brewers barley malt of class 2 in KR-2 compound feed for calves in the II growing phase had a positive effect on the interior parameters of calves - the morphological and biochemical composition of blood improved. Use of compound feed with 10% of brewers malt in feed mixture for 76-115 days aged calves allowed to increase the level of red blood cells by 9 %, total protein in blood serum - by 2.1 %, hemoglobin – by 5.5 % and to decrease white blood cell count by 8.1 %. As a result, performance of calves increased by 6.4 % and the feed costs for weight gain decreased by 7.3 %.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3245
Розташовується у зібраннях:Брошков Михайло Михайлович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf1,8 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.