Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3069
Title: | Удосконалення технології виробництва і первинної обробки молока в умовах СТОВ «Агрофірма Петродолинське» Овідіопольського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр» |
Authors: | Федоренко О.О. |
Keywords: | технологія виробництва, первинна обробка молока, санітарно-гігієнічні показники, якість молока |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | Федоренко О.О. Удосконалення технології виробництва і первинної обробки молока в умовах СТОВ «Агрофірма Петродолинське» Овідіопольського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / О.О. Федоренко // Керівник: канд. с.-г. наук, доцент Т. Д. Пушкар / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 67 с. |
Abstract: | Мета та задачі дослідження. Метою дослідження було санітарно- гігієнічне обґрунтування послідовного використання пробіотичних засобів для обробки вимені корів «Світеко PIP Скін Клінер» перед доїнням і «Sviteco – СТС» – після доїння, для отримання молока високої якості. Для досягнення цієї мети були поставлені такі задачі: – встановити якість обробки вим’я корів за різних прийомів дезінфекції; – виконати порівняльну оцінку ефективності обробки пробіотичними засобами; – визначити санітарно-гігієнічні показники якості молока за дії дезінфікуючих засобів обробки молочної залози корів; – визначити економічну ефективність послідовного використання пробіотичних засобів для обробки вимені корів «Світеко PIP Скін Клінер» перед доїнням і «Sviteco – СТС» – після доїння, для отримання молока високої якості. Методи дослідження. Мікробіологічні – для визначення видової належності мікроорганізмів та їх кількості; гігієнічні – для визначення умов одержання молока; зоотехнічні – для визначення ґатункового складу молока; економічні – для визначення економічної ефективності використання пробіотичних засобів для обробки вимені корів; статистичні – для встановлення достовірності різниці одержаних експериментальних даних. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/3069 |
Appears in Collections: | Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр» |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Федоренко_.pdf | 1,03 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.