DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3065
Title: Удосконалення технології виробництва свинини в умовах ТОВ «Арцизька м’ясна компанія» Арцизького району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Authors: Скибицький О. А.
Keywords: технології виробництва свинини, технології переробки свинини, молодняк свиней породи п’єтрен
Issue Date: 2019
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: Скибицький О. А. Удосконалення технології виробництва свинини в умовах ТОВ «Арцизька м’ясна компанія» Арцизького району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / О. А. Скибицький // Керівник: доктор с.-г. наук, професор Р. Л. Сусол / ОДАУ. – Одеса, 2019. – 81 с.
Abstract: Мета досліджень полягала в удосконаленні технології виробництва свинини, а саме в оцінці впливу статі молодняку свиней породи п’єтрен на його відгодівельні та м’ясні ознаки залежно від рівня забезпеченості сирим протеїном раціонів як паратипового чинника. Відповідно до поставленої мети завданнями даної роботи було вивчення: технології годівлі, утримання свиней господарства; питання удосконалення технології виробництва свинини, а саме в оцінці впливу статі молодняку свиней породи п’єтрен на його відгодівельні та м’ясні ознаки залежно від рівня забезпеченості сирим протеїном раціонів як паратипового чинника; технології переробки свинини; економічної ефективності проведених досліджень. Об'єкт досліджень: молодняк свиней породи п’єтрен. Предмет досліджень: продуктивність молодняку свиней породи п’єтрен. Основні результати досліджень Ефективним методом, що спрямований на удосконалення технології виробництва свинини в умовах даного господартсва є оптимізація протеїнового живлення ремонтного молодняку свиней породи п’єтрен з урахуванням статевого диморфізму та формування окремих раціонів годівлі для кнурців та свинок в майбутньому. Так, підвищення рівня сирого протеїну в раціонах годівлі молодняку свиней породи п’єтрен сприяє покращенню усіх відгодівельних та м’ясних ознак молодняку обох статей в порівнянні з контрольною групою помірного рівня протеїнового живлення.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3065
Appears in Collections:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Скибицький_О._А._2019.pdf6,18 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.