DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3062
Title: Удосконалення технології виробництва молока в умовах ТОВ «Агрофірма «Кодима» Кодимського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Authors: Діордієнко В. В.
Keywords: корови, лактація, раціон годівлі, цукрово-протеїнове відношення, співвідношення між кальцієм і фосфором, кормова меляса, мононатрійфосфат, «премікс польфамікс С/Екс 2 %»
Issue Date: 2019
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: Діордієнко В. В. Удосконалення технології виробництва молока в умовах ТОВ «Агрофірма «Кодима» Кодимського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / В. В. Діордієнко // Керівник: канд. с.-г. н., доц. Н. О. Кірович / ОДАУ. – Одеса, 2019. – 80 с.
Abstract: Мета роботи – вивчення та удосконалення технології виробництва молока в умовах ТОВ «Агрофірма «Кодима» Кодимського району Одеської області. У результаті проведених досліджень встановлено, що раціони годівлі дійних корів ТОВ «Агрофірма «Кодима» не збалансовані за вмістом цукру і фосфору, більшістю мікроелементів і вітамінів, характеризуються значними порушеннями цукрово-протеїнового та кальцієво-фосфорного співвідношення. Включення до складу середньодобових раціонів годівлі дійних корів кормової меляси дозволяє підвищити цукрово-протеїнове відношення до 0,84 : 1, а додавання мононатрійфосфату та преміксу «Польфамікс С/Екс 2 %» – довести співвідношення між кальцієм і фосфором до 1,95 : 1 та усунути нестачу більшості мікроелементів та вітамінів. За перші 100 днів лактації корови дослідної групи, які отримували оптимізований раціон, мали достовірно вищі на 18,17 % (318,22 кг) надої, більшу на 17,89 % (12,62 кг) кількість молочного жиру і на 18,17 % (10,53 кг) молочного білку. Суттєвої різниці між групами за вмістом жиру та білку в молоці не відмічалося. Оптимізація середньодобових раціонів годівлі дійних корів призводить до здорожчання загальної вартості годівлі на 3,59 % (1392,5 грн), але, за рахунок підвищення надоїв дозволяє знизити собівартість 1 ц молока на 12,34 % (91,10 грн), отримати більший на 78,32 % (12273,56 грн) прибуток від реалізації та підвищити рівень рентабельності до +41,74 %.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3062
Appears in Collections:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дiордieнко 2019.pdf1,22 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.