DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3062
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДіордієнко В. В.-
dc.date.accessioned2021-06-23T11:01:04Z-
dc.date.available2021-06-23T11:01:04Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationДіордієнко В. В. Удосконалення технології виробництва молока в умовах ТОВ «Агрофірма «Кодима» Кодимського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / В. В. Діордієнко // Керівник: канд. с.-г. н., доц. Н. О. Кірович / ОДАУ. – Одеса, 2019. – 80 с.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/3062-
dc.description.abstractМета роботи – вивчення та удосконалення технології виробництва молока в умовах ТОВ «Агрофірма «Кодима» Кодимського району Одеської області. У результаті проведених досліджень встановлено, що раціони годівлі дійних корів ТОВ «Агрофірма «Кодима» не збалансовані за вмістом цукру і фосфору, більшістю мікроелементів і вітамінів, характеризуються значними порушеннями цукрово-протеїнового та кальцієво-фосфорного співвідношення. Включення до складу середньодобових раціонів годівлі дійних корів кормової меляси дозволяє підвищити цукрово-протеїнове відношення до 0,84 : 1, а додавання мононатрійфосфату та преміксу «Польфамікс С/Екс 2 %» – довести співвідношення між кальцієм і фосфором до 1,95 : 1 та усунути нестачу більшості мікроелементів та вітамінів. За перші 100 днів лактації корови дослідної групи, які отримували оптимізований раціон, мали достовірно вищі на 18,17 % (318,22 кг) надої, більшу на 17,89 % (12,62 кг) кількість молочного жиру і на 18,17 % (10,53 кг) молочного білку. Суттєвої різниці між групами за вмістом жиру та білку в молоці не відмічалося. Оптимізація середньодобових раціонів годівлі дійних корів призводить до здорожчання загальної вартості годівлі на 3,59 % (1392,5 грн), але, за рахунок підвищення надоїв дозволяє знизити собівартість 1 ц молока на 12,34 % (91,10 грн), отримати більший на 78,32 % (12273,56 грн) прибуток від реалізації та підвищити рівень рентабельності до +41,74 %.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherОдеський державний аграрний університетru
dc.subjectкорови, лактація, раціон годівлі, цукрово-протеїнове відношення, співвідношення між кальцієм і фосфором, кормова меляса, мононатрійфосфат, «премікс польфамікс С/Екс 2 %»ru
dc.titleУдосконалення технології виробництва молока в умовах ТОВ «Агрофірма «Кодима» Кодимського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»ru
dc.typePreprintru
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дiордieнко 2019.pdf1,22 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.