DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3059
Назва: Розробка плану селекційно-племінної роботи зі стадом свиней великої білої породи в умовах ТОВ «Агропрайм холдинг» Болградського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Маслов Д. А.
Теми: селекційно-племінна робота, свині великої білої породи, генеалогічний склад, створення племінного стада
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Маслов Д. А. Розробка плану селекційно-племінної роботи зі стадом свиней великої білої породи в умовах ТОВ «Агропрайм холдинг» Болградського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / Д. А. Маслов // Керівник: доктор с.-г. наук, професор Р. Л. Сусол / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 99 с.
Короткий огляд (реферат): Метою дипломної роботи є розробка перспективного плану селекційно-племінної роботи зі стадом свиней на 2021-2025 роки і заходів по його виконанню. Для досягнення поставленої мети вирішували наступні задачі, що поягали у вивченні: характеристики галузі свинарства та історії створення племінного стада з розведення свиней великої білої породи в умовах ТОВ «Агропрайм Холдинг»; кількісного, вікового та генеалогічного складу стада свиней; продуктивності свиней різних генеалогічних ліній та родин; репродуктивних якостей свиноматок провідної групи стада; відгодівельних і м’ясних якостей молодняку свиней; розробці перспективного плану селекційно-племінної роботи зі стадом свиней на 2021-2025 роки і визначенню заходів по його виконанню; оптимізації технології годівлі та утримання свиней; технології переробки продукції свинарства; економічна ефективність проведених досліджень. Основними завданнями для успішного ведення селекційної роботи з племінним стадом великої білої породи французького походження «Axiom» в умовах даного господартсва є збереження цінного генофонду зарубіжної селекції та подальше поліпшення його адаптивності за основними ознаками репродуктивних ознак, продуктивності молодняку, формування власного генофонду генеалогічної належності до ліній та родин за підтримки необхідної генеалогічної диференціації, оцінювання за власною продуктивністю та за потомством, виділення поліпшувачів, адаптивних тварин за комплексом ознак, включаючи ефективність господарського довголіття, з високою комбінаційною здатністю, відбору конституційно міцних тварин, що особливо критично за інтенсивного виробництва.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3059
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Маслов_Д._А._2020..pdf2,53 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.