Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3054
Title: | Удосконалення технології виробництва та первинної обробки молока в умовах СТАТ «Україна» Татарбунарського району Одеської області |
Authors: | Менджул С. |
Keywords: | технології виробництва, первинна обробка молока, санітарно-гігієнічні показники утримання тварин, якість молока |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | Менджул С. Удосконалення технології виробництва та первинної обробки молока в умовах СТАТ «Україна» Татарбунарського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / С. Менджул // Керівник: канд. с.-г. наук, доцент Т. Д. Пушкар / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 57 с. |
Abstract: | Мета кваліфікаційної роботи – дати гігієнічну оцінку утримання дійних корів на підлозі з гумовим покриттям із визначенням впливу на продуктивність і здоров’я тварин в умовах СТАТ «Україна» Татарбунарського району Одеської області. Для досягнення мети ставилися такі завдання: - моніторинг захворюваності та вибуття корів; - молочну продуктивність корів; - вплив покриття підлог на захворюваність корів; - визначити якість отриманого молока корів, які утримуються на різних покриттях підлоги; - визначити економічну ефективність утримання корів на підлозі з гумовим покриттям. Не зважаючи на ретельне проведення переддоїльної підготовки корів, дотримання правил доїння та санітарних умов отримання молока – велике значення має утримання корів на чистій і теплій підлозі, що дає змогу не тільки підвищити продуктивність корів і покращити якість молока а й зберегти здоров’я тваринам. При однаковій собівартості виробництва молока, але у більшому обсязі реалізації прибуток від корів, які утримуються на підлозі з гумовими матами, буде більшим. Звідси, і рентабельність буде вища. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/3054 |
Appears in Collections: | Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр» |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
дип_Менджул.pdf | 1,01 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.