DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3020
Title: Удосконалення технології виробництва і первинної переробки молока в умовах СТОВ «Агрофірма«Петродолинське» Овідіопольського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Authors: Айман
Keywords: тривалість ембріогенезу, молочна продуктивність, технологія, годівля, відтворення, утримання, первинна переробка молока
Issue Date: 2019
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: Айман Удосконалення технології виробництва і первинної переробки молока в умовах СТОВ «Агрофірма«Петродолинське» Овідіопольського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / Айман // Керівник: к. с.-г. наук, доц. Н. О. Кірович / ОДАУ. – Одеса, 2019. – 85 с.
Abstract: Мета роботи – вивчення особливостей технології виробництва і первинної переробки молока та виявлення впливу тривалості ембріонального періоду розвитку корів на їх молочну продуктивність в умовах СТОВ «Агрофірма Петродолинське» Овідіопольського району Одеської області Дійне стадо господарства у більшості представлено тваринами класів еліта і першим. Корови мають високу молочну продуктивність і перевищують вимоги стандарту породи за надоєм, вмістом жиру в молоці, кількістю молочного жиру та молочного білка. Годівля дійних корів проводиться згідно збалансованих раціонів, а їх умови утримання відповідають основним зоогігієнічним нормативам Для доїння і первинної переробка молока у господарстві обладнаний сучасний доїльно-молочний центр. Завдяки оптимізації усіх процесів усе вироблене молоко реалізується ґатунками екстра та вищим. Встановлено, що надій корів по І лактації з короткою тривалістю ембріонального розвитку на 5,93 % перевищує надій тварин з середнім ембріогенезом і вірогідно на 10,71 % – з подовженим. По ІІ лактацій різниця між групами зростає і складає відповідно 6,51 та 12,84 %. На вміст жиру та білку в молоці тривалість ембріонального періоду розвитку корів суттєво не впливає, але за рахунок різниці у надоях між групами є вірогідна різниця за вмістом молочного жиру та молочного білку. Результати економічної оцінки свідчать, що при відборі корів із коротким періодом ембріонального розвитку додатково можна отримати 6,23 % грошових коштів за рахунок кращої молочної продуктивності.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3020
Appears in Collections:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Айман_2019.pdf1,52 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.