DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3020
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorАйман-
dc.date.accessioned2021-05-28T12:39:05Z-
dc.date.available2021-05-28T12:39:05Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationАйман Удосконалення технології виробництва і первинної переробки молока в умовах СТОВ «Агрофірма«Петродолинське» Овідіопольського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / Айман // Керівник: к. с.-г. наук, доц. Н. О. Кірович / ОДАУ. – Одеса, 2019. – 85 с.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/3020-
dc.description.abstractМета роботи – вивчення особливостей технології виробництва і первинної переробки молока та виявлення впливу тривалості ембріонального періоду розвитку корів на їх молочну продуктивність в умовах СТОВ «Агрофірма Петродолинське» Овідіопольського району Одеської області Дійне стадо господарства у більшості представлено тваринами класів еліта і першим. Корови мають високу молочну продуктивність і перевищують вимоги стандарту породи за надоєм, вмістом жиру в молоці, кількістю молочного жиру та молочного білка. Годівля дійних корів проводиться згідно збалансованих раціонів, а їх умови утримання відповідають основним зоогігієнічним нормативам Для доїння і первинної переробка молока у господарстві обладнаний сучасний доїльно-молочний центр. Завдяки оптимізації усіх процесів усе вироблене молоко реалізується ґатунками екстра та вищим. Встановлено, що надій корів по І лактації з короткою тривалістю ембріонального розвитку на 5,93 % перевищує надій тварин з середнім ембріогенезом і вірогідно на 10,71 % – з подовженим. По ІІ лактацій різниця між групами зростає і складає відповідно 6,51 та 12,84 %. На вміст жиру та білку в молоці тривалість ембріонального періоду розвитку корів суттєво не впливає, але за рахунок різниці у надоях між групами є вірогідна різниця за вмістом молочного жиру та молочного білку. Результати економічної оцінки свідчать, що при відборі корів із коротким періодом ембріонального розвитку додатково можна отримати 6,23 % грошових коштів за рахунок кращої молочної продуктивності.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherОдеський державний аграрний університетru
dc.subjectтривалість ембріогенезу, молочна продуктивність, технологія, годівля, відтворення, утримання, первинна переробка молокаru
dc.titleУдосконалення технології виробництва і первинної переробки молока в умовах СТОВ «Агрофірма«Петродолинське» Овідіопольського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»ru
dc.typePreprintru
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Айман_2019.pdf1,52 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.