DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3020
Назва: Удосконалення технології виробництва і первинної переробки молока в умовах СТОВ «Агрофірма«Петродолинське» Овідіопольського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Айман
Теми: тривалість ембріогенезу, молочна продуктивність, технологія, годівля, відтворення, утримання, первинна переробка молока
Дата публікації: 2019
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Айман Удосконалення технології виробництва і первинної переробки молока в умовах СТОВ «Агрофірма«Петродолинське» Овідіопольського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / Айман // Керівник: к. с.-г. наук, доц. Н. О. Кірович / ОДАУ. – Одеса, 2019. – 85 с.
Короткий огляд (реферат): Мета роботи – вивчення особливостей технології виробництва і первинної переробки молока та виявлення впливу тривалості ембріонального періоду розвитку корів на їх молочну продуктивність в умовах СТОВ «Агрофірма Петродолинське» Овідіопольського району Одеської області Дійне стадо господарства у більшості представлено тваринами класів еліта і першим. Корови мають високу молочну продуктивність і перевищують вимоги стандарту породи за надоєм, вмістом жиру в молоці, кількістю молочного жиру та молочного білка. Годівля дійних корів проводиться згідно збалансованих раціонів, а їх умови утримання відповідають основним зоогігієнічним нормативам Для доїння і первинної переробка молока у господарстві обладнаний сучасний доїльно-молочний центр. Завдяки оптимізації усіх процесів усе вироблене молоко реалізується ґатунками екстра та вищим. Встановлено, що надій корів по І лактації з короткою тривалістю ембріонального розвитку на 5,93 % перевищує надій тварин з середнім ембріогенезом і вірогідно на 10,71 % – з подовженим. По ІІ лактацій різниця між групами зростає і складає відповідно 6,51 та 12,84 %. На вміст жиру та білку в молоці тривалість ембріонального періоду розвитку корів суттєво не впливає, але за рахунок різниці у надоях між групами є вірогідна різниця за вмістом молочного жиру та молочного білку. Результати економічної оцінки свідчать, що при відборі корів із коротким періодом ембріонального розвитку додатково можна отримати 6,23 % грошових коштів за рахунок кращої молочної продуктивності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3020
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Айман_2019.pdf1,52 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.