Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2974
Title: | Характеристика безнасінних сортів винограду та ступінь їх безнасінності в умовах Півдня України: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр» |
Authors: | Скалозуб Ю. О. |
Keywords: | безнасінні сорти винограду, безнасінність, Південь України |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | Скалозуб Ю. О. Характеристика безнасінних сортів винограду та ступінь їх безнасінності в умовах Півдня України: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спец. 203 «Садівництво та виноградарство» / Ю. О. Скалозуб // Керівник: доктор с.-х. наук, проф. Хреновськов Е.І. / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 71 с. |
Abstract: | Виноградарство і виноробство з далеких часів є пріоритетними галузями агропромислового комплексу багатьох країн світу. Продукція цієї галузі має не тільки виключно харчову цінність, але й формує культуру народів, що проживають в даній місцевості. Історія виноградарства та виноробства за своєї протяжності порівняна до історії людства. Напевно, саме за цієї причини виноград та вино найбільш сильно впливають на загальнолюдську і національну культуру. Актуальність роботи, що представляється, також обумовлена задачами, що стоять перед галуззю виноградарства на сучасних етапах в Україні, а також недоліками існуючого сортименту. Зокрема це велика кількість інтродукованих сортів, нерідко погано пристосованих до кліматичних умов Півдня України. Крім того, дуже низькою забезпеченістю площ виноградних насаджень саме безнасінних сортів, а також поліпшення сортового складу навіть у випадку, якщо сортимент позбавлений яких-небудь недоліків. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/2974 |
Appears in Collections: | Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр» |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Skalozyb_svbh.pdf | 1,28 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.