Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2971
Title: | Порівняльна характеристика сортів столового винограду раннього періоду дозрівання в умовах придунайського степу України: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр» |
Authors: | Марков О. Є. |
Keywords: | порівняльна характеристика, сорти столового винограду, ранній період дозрівання, придунайський степ України |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | Марков О. Є. Порівняльна характеристика сортів столового винограду раннього періоду дозрівання в умовах придунайського степу України: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спец. 203 «Садівництво та виноградарство» / О. Є. Марков // Керівник: доктор с.-х. наук, проф. Хреновськов Е.І. / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 61 с. |
Abstract: | Розвиток столового виноградарства в Україні станом на сьогодні знаходиться у стадії незначного зростання. Всі нові масиви, які з’являються на теренах України мають середню величину насаджень в межах 2-8 гектар, це насамперед зумовлено високим рівнем капіталовкладень на створення сучасного, високопродуктивного виноградника, а також тенденціями зміщення форм власності господарств, які в переважній більшості є невеликими фермерськими господарствами або приватними домогосподарюваннями, де є обмежуючі фактори такі, як наявність банку землі придатної до вирощування столового винограду, можливість облаштування автоматизованої системи зрошення та живлення, і фінансові резерви. Актуальність роботи, що представляється, обумовлена задачами, що стоять перед виноградарством, а також недоліками існуючого сортименту. У першу чергу це велика кількість інтродукованих сортів, нерідко погано пристосованих до кліматичних умов півдня України. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/2971 |
Appears in Collections: | Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр» |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Marcov_svbh.pdf | 894,75 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.