DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2968
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКолосов В. В.-
dc.date.accessioned2021-04-29T11:50:10Z-
dc.date.available2021-04-29T11:50:10Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationКолосов В. В. Застосування різних способів зрошення для підвищення продуктивності виноградних насаджень при екстремальних умовах вирощування в умовах Півдня Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спец. 203 «Садівництво та виноградарство» / В. В. Колосов // Керівник: доктор с.-х. наук, проф. Хреновськов Е.І. / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 79 с.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2968-
dc.description.abstractНа початку 90-х років ХХ сторіччя, в умовах загальної економічної кризи у виноградарстві почали розвиватися негативні процеси: впродовж багатьох років незмінно скорочувались площі насаджень, знизилась їх продуктивність, до критичного рівня знизились об´єми садіння нових виноградників, в результаті чого площа виноградників в агропідприємствах України зменшилася зі 159 тис. га в 1990 році до 80 тис. га на початок 2008 року. За станом на кінець 2008 року склад виноградників України був представлений 176 сортами, з яких 101 технічний і 75 столових. Основні насадження винограду України при цьому представлені 25 сортами. До них відносяться: Каберне-Совіньон, Аліготе, Ркацітелі, Рислінг рейнський, Мерло, Совіньон зелений, Шардоне, Сапераві, Фетяска, Одеський чорний, Сухоліманський білий, Бастардо магарачський — технічні; Молдова, Ранній Магарача, Мускат гамбурзький, Одеський сувенір, Мускат янтарний, Аркадія Кардинал, Королева виноградників, Італія та інші — столові. І якщо сучасний сортимент технічних сортів винограду в основному задовольняє потребам виробників і споживачів в забезпеченні високоякісною виноробною продукцією, то столовий сортимент винограду України потребує подальшого вдосконалення в напрямку вивчення, виявлення та впровадження у виробництво і селекційний процес високоврожайних, великоплідних, з високими смаковими якостями сортів винограду, стійких проти стресових умов навколишнього середовища.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherОдеський державний аграрний університетru
dc.subjectспособи зрошення, підвищення продуктивності, виноградні насадження, екстремальні умови вирощування, Південь Одеської областіru
dc.titleЗастосування різних способів зрошення для підвищення продуктивності виноградних насаджень при екстремальних умовах вирощування в умовах Півдня Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»ru
dc.typePreprintru
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kolosov_svbh.pdf784,73 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.