DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2968
Title: Застосування різних способів зрошення для підвищення продуктивності виноградних насаджень при екстремальних умовах вирощування в умовах Півдня Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Authors: Колосов В. В.
Keywords: способи зрошення, підвищення продуктивності, виноградні насадження, екстремальні умови вирощування, Південь Одеської області
Issue Date: 2020
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: Колосов В. В. Застосування різних способів зрошення для підвищення продуктивності виноградних насаджень при екстремальних умовах вирощування в умовах Півдня Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спец. 203 «Садівництво та виноградарство» / В. В. Колосов // Керівник: доктор с.-х. наук, проф. Хреновськов Е.І. / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 79 с.
Abstract: На початку 90-х років ХХ сторіччя, в умовах загальної економічної кризи у виноградарстві почали розвиватися негативні процеси: впродовж багатьох років незмінно скорочувались площі насаджень, знизилась їх продуктивність, до критичного рівня знизились об´єми садіння нових виноградників, в результаті чого площа виноградників в агропідприємствах України зменшилася зі 159 тис. га в 1990 році до 80 тис. га на початок 2008 року. За станом на кінець 2008 року склад виноградників України був представлений 176 сортами, з яких 101 технічний і 75 столових. Основні насадження винограду України при цьому представлені 25 сортами. До них відносяться: Каберне-Совіньон, Аліготе, Ркацітелі, Рислінг рейнський, Мерло, Совіньон зелений, Шардоне, Сапераві, Фетяска, Одеський чорний, Сухоліманський білий, Бастардо магарачський — технічні; Молдова, Ранній Магарача, Мускат гамбурзький, Одеський сувенір, Мускат янтарний, Аркадія Кардинал, Королева виноградників, Італія та інші — столові. І якщо сучасний сортимент технічних сортів винограду в основному задовольняє потребам виробників і споживачів в забезпеченні високоякісною виноробною продукцією, то столовий сортимент винограду України потребує подальшого вдосконалення в напрямку вивчення, виявлення та впровадження у виробництво і селекційний процес високоврожайних, великоплідних, з високими смаковими якостями сортів винограду, стійких проти стресових умов навколишнього середовища.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/2968
Appears in Collections:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kolosov_svbh.pdf784,73 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.