Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2967
Title: | Вплив господарсько-біологічних особливостей інтродукованих актинідії на продуктивність та проходження феноритмотипів в умовах південно-західного Причорномор’я України: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр» |
Authors: | Кобиленко О. П. |
Keywords: | господарсько-біологічні особливості, інтродуковані актинідії, продуктивність, феноритмотипи, південно-західне Причорномор’я України |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Одеський державний аграрний університет |
Citation: | Кобиленко О. П. Вплив господарсько-біологічних особливостей інтродукованих актинідії на продуктивність та проходження феноритмотипів в умовах південно-західного Причорномор’я України: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спец. 203 «Садівництво та виноградарство» / О. П. Кобиленко // Керівник: к. с-г. н., доц. Петренко С.О. / ОДАУ. – Одеса, 2021. – 96 с. |
Abstract: | Сучасним трендом в садівництві є введення нішових ягідних культур до структури площ для експерименту, або щоб урізноманітнити ягідну лінійку в господарствах. Питома вага таких насаджень, як правило, не перевищує 1,5%, проте подекуди вони можуть дати навіть більший урожай, аніж звичайні культури. Нішові ягоди можна умовно можна поділити на дві підгрупи: ті, що вирощуються в Україні давно, проте залишаються малопоширеними (аґрус, ожина, обліпиха) а також відносно нові для нашої території ягоди (жимолость, актинідія, журавлина крупноплідна, тощо). Основним напрямком підвищення ефективності формування і розвитку ринку плодово-ягідної продукції є впровадження інтенсивних ресурсозберігаючих технологій, поглиблення спеціалізації виробництва, удосконалення розміщення культур, покращення породно-сортового складу насаджень, розширення переробки і зберігання продукції в місцях її вирощування. Важливою проблемою для тих, хто збирається вирощувати актинідію, є правильний вибір сорту: він повинен бути урожайним, достатньо морозостійким, аби пережити українську зиму, тому вивчення сортів актинідії є надзвичайно актуальним. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/2967 |
Appears in Collections: | Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр» |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Kobylenko_svbh.pdf | 1,32 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.