DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2966
Назва: Вплив суспензії хлорели та вихід кореневласних саджанців ліщини деревовидної із закритою кореневою системою в умовах Вінницької області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Драпалюк І. В.
Теми: суспензія хлорели, кореневласні саджанці, ліщина деревовидна, закрита коренева система, Вінницька область
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Драпалюк І. В. Вплив суспензії хлорели та вихід кореневласних саджанців ліщини деревовидної із закритою кореневою системою в умовах Вінницької області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спец. 203 «Садівництво та виноградарство» / І. В. Драпалюк // Керівник: к. с-г. н., доц. Петренко С.О. / ОДАУ. – Одеса, 2021. – 61 с.
Короткий огляд (реферат): У нашій країні вже складно когось здивувати сортовою ліщиною (фундуком). Багато сортів легально і не дуже привезено в Україну. Кожен сорт по-своєму гарний, у кожного є свої позитивні характеристики і недоліки. Але можна сказати точно, що кожен конкретний сорт ще більше покращує свої якості, якщо його прищеплюють на деревовидну ліщину. Деревовидна ліщина, Ведмежий горіх, Ведмежа ліщина, Турецька ліщина це все назви одного виду Corylus colurna, сімейства Березові (Betulaceae). В Україні вирощують близько 50 плодових культур, але в промислових садах переважають яблуня, груша, слива, вишня, черешня абрикос, персик, суниці, малина, смородина, аґрус, горіх грецький. Такі культури як вишня і калина є традиційними українськими - їх вирощують майже в усіх присадибних садибних селянських садах, інші ( актинідія, лимонник, кизил, аронія, буяхи, барбарис) – здебільшого в ботанічних та садах науково-дослідних інститутів, дослідних станціях, а ліщина, глід, ожина, чорниця поширені в лісових масивах. Плодові рослини культивують для одержання плодів, які споживають свіжими чи у вигляді продуктів їх переробки. Свіжі плоди яблуні, груші, сливи, вишні, черешні, абрикоси, персика, суниці, апельсина, мандарина та інших культур мають велике значення як десертні, фізіологічно необхідні продукти харчування, що воднораз запобігають захворюванням, використовуються як лікувальні засоби та для переробки, тоді як ряд порід (обліпиха, калина, аронія глід та ін.) мають, насамперед, лікувальне значення, а плоди айви, горіха грецького, фундука, мигдалю, маслини та інших культур в основному споживають у вигляді продуктів переробки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2966
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Drapalyk_svbh3.pdf2,1 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.