DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2881
Назва: HYGIENIC EVALUATION OF THE CHICKEN MEAT THAT IS SOLD IN ODESSA DISTRIBUTIND FACILITIES
Інші назви: ГІГІЄНІЧНА ОЦІНКА КУРЯЧОГО М’ЯСА, ЩО РЕАЛІЗУЄТЬСЯ У ТОРГІВЕЛЬНІЙ МЕРЕЖІ М. ОДЕСИ
ГИГИЕНИЧЕСКАЯ ОЦЕНКА КУРИНОГО МЯСА, КОТОРОЕ РЕАЛИЗУЕТСЯ В ТОРГОВОЙ СЕТИ Г. ОДЕССЫ
Автори: Piven O.
Півень О.
Пивень О.
Теми: chicken meat, bacterioscopy, the biochemical composition, the bacterial contamination, safety, quality
куряче м’ясо, бактеріоскопія, біохімічний склад, бактеріальна контамінація, якість, безпечність
куриное м'ясо, бактериоскопия, биохимический состав, бактериальная контаминация, качество, безопасность
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: UDC 636.09.54:614.31:637.5(477.74-20) Piven O. Hygienic evaluation of the chicken meat that is sold in Odessa distributind facilities / O. Piven // Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral / ODAU. Odesa, 2021, Issue 98. Р. 41-45.
Короткий огляд (реферат): The article presents the data about some hygienic indexes of the chicken meat that is sold in Odessa distributing facilities. It was established and analyzed the chicken meat biochemical composition from the chicken which is obtained in industrial and domestic conditions. It was established organoleptically the dubious freshness of some samples (16,7 %). It was also proven that organoleptic studies should be supplemented with the bacterioscopic and other laboratory tests. Bacterioscopic examination revealed samples in which the growth of microorganisms was established. This microorganisms can cause outbreaks of foodborne toxicosis and toxicoinfections.
У статті представлені дані щодо окремих гігієнічних показників курячого м’яса, яке реалізується у торгівельній мережі м. Одеси. Вивчено та проаналізовано біохімічний склад курятини, отриманої за промислового виробництва, та за домашнього вирощування. Органолептичним дослідженням встановлено сумнівну свіжість окремих зразків (16,7 %) та доведено необхідність доповнення даного виду дослідження бактеріоскопічним та іншими лабораторними дослідженнями. Бактеріологічним дослідженням виділено зразки, у яких встановлено ріст мікроорганізмів, що можуть спричинювати спалахи харчових токсикозів та токсикоінфекцій.
В статье представлены данные отдельных гигиенических показателей куриного мяса, которое реализуется в торговой сети г. Одессы. Изучен и проанализирован биохимический состав курятины, полученной в промышленных и домашних условиях. Органолептическим исследованием установлена сомнительная свежесть отдельных образцов (16,7 %) и доказана необходимость дополнения даного вида исследования бактериоскопическим и другими лабораторными исследованиями. При бактериологическом исследовании выявлены образцы, в которых установлен рост мыкроорганизмов, способных ставать причиной вспышек пищевых токсикозов и токсикоинфекций.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2881
Розташовується у зібраннях:Півень Ольга Тарасовна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
191-Текст статті-581-2-10-20210301.pdf757,76 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.